Ange ditt sökord

Annons:

Besvär med ögonlock

Jag har nu i över 1 mån. besvär med min ögonlock. När jag vaknar på morgonen så båda mina ögonlock mörkrosa och så har jag blåsor, (ser ut som blåsor man får om man brenner sig och de blir vattenfylld). Jag kan få dessa blås i ögonvrån och på sidan av ögat. Det kliar och svider/bränns. Efter ett par dagar försvinner de och huden blir rynking (inte alls snyggt). Jag har köpt ny ögonskugga och kajalpenne, mackara använder jag inte, men de kommer alltid tillbaks.

Kan du vara snäll och beskriva vad jag har. Det är svårt att beställa tid till en hudläkare för jag kanske inte har några blåsor när den dagen kommer som jag har fått tid till. Vad kan jag göra? Tacksam för svar.

Laila, 63 år

Bästa Laila! Det du beskriver skulle kunna vara kontaktallergiskt eksem, dvs din hud runt ögonen reagerar på något den inte tål. För att ta reda på det behöver du trots allt få komma till en hudläkare, som kan lägga ett så kallat lapptest på ryggen. Detta görs för att ta reda på om du är kontaktallergisk mot något. I väntan på tid till en hudläkare, kan du själv göra ett ”användartest” genom att smörja de produkter du använder i armbågsvecket 1 gång dagligen i 1 vecka. Om du inte får någon reaktion i armvecket är det ganska osannolikt att du är allergisk mot just den produkten.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 18 februari, 2010

Liknande frågor

Sex & Samliv

Blåsa vid analöppningen

Hej! Jag har fått en rund och slät blåsa precis vid analöppningen som är ungefär 0,4 mm i diameter. Den är mörk till färgen, nästan blålila.

Sex & Samliv

Känner knölar i samband med onani?

När jag onanerar blir det knöligt på undersidan möjligen lite på baksidan av testiklarna. När jag inte onanerar eller är klar lägger sig "svullnaden" och man känner inte att de varit där utan kan endast känna strängar om man känner noga. Som om sädesledare på undersidan fylls med spermier eller liknande för att sen försvinna känns de som. Absolut ingen smärta eller liknande men undrande för jag har inte uppmärksammat det förrän 2 - 3 månader sen och hittar absolut inget på internet.

Infektioner & Vacciner

Kan munherpes även ge könsherpes?

Hej Jag har nyligen blivit diagnostiserad med hsv-2 (könsherpes), har inte mod att berätta det för killen som jag misstänker är den som smittat mig. Vet att han har munherpes (får utbrott). Kan det vara så att han även har könsherpes men bara får utbrott av sin munherpes? Kan tillägga att jag har hsv-1 (munherpes) också. Tacksam för ett svar ... vet inte hur jag ska handskas med detta. /Amy, 36

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: