Ange ditt sökord

Annons:

Behöver ha hjälp med mitt svängiga humör som jag inte tror beror på mensen!

Det är så att jag har länge fått helt oväntade utbrott. Först trodde jag och min mamma att det var för att jag skulle till att ha mens, men nu har dom börjat komma allt oftare. Ibland blir dom så farliga att jag kastar sönder saker, slänger saker och tillslut brister ut i tårar. Bor med min pojkvän 90 mil ifrån vänner och familj men daglig kontakt med familjen. Vet inte vad det kan vara för fel, vill inte att det här ska påverka min relation med pojkvännen. I familjen finns det symptomer utav ADHD. /Christina 19

Det Du beskriver är impulskontrollstörning, vilket kan ha olika orsaker. Man har hos kvinnor t.ex. Premestruelltt syndrom som yttrar sig med irritabilitet och “kort stubin” strax före man får sin menstruation. Det kan även ha andra orsaker och då vill man gärna höra hur Du varit som barn och i tidiga tonåren. Då kan det röra sig om en s.k. bokstavsdiagnos(ADHD/ADD, Autismspektrumstörning). Detta ska då utredas via en psykiatrisk mottagning och gå via remiss från husläkaren. Det är viktigt att söka hjälp om det inverkar på Ditt liv och Din dagliga funktion.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 16 november, 2012

Liknande frågor

Deprimerad och vill ha hjälp

En längre period har jag känt mig väldigt nere och varit ledsen varje dag. Mina tårar kommer hela tiden och jag sover knappt och äter ungefär en måltid per dag. Känner att jag är inne i en depression. Går knappt utanför dörren. Känner att jag behöver hjälp men vet inte vad jag ska söka för hjälp. Var ska jag börja?

Kroppstemperaturen påverkar måendet

Jag har problem med min kroppstemperatur. Jag svettas väldigt mycket, speciellt i armhålorna. Men det skiljer sig från dag till dag. Vissa dagar är fruktansvärda (då hjälper inte ens absolut torr) och andra dagar har jag inga besvär alls. Från några månader tillbaka blir jag så varm på kvällarna. Blir röd i ansiktet och känner mig mycket trött utan feber men jag känner mig sjuk varje kväll. Nattetid brukar jag svettas mycket. Har dåligt med energi dygnet runt. Det känns som mina svettningar går hand i hand med hur jag mår på kvällarna. Vad kan detta vara?

Depression & Ångest

Jag känner mig nere under hösten

Jag är en person som alltid känner mig nere under hösten, och upplever att jag blir tröttare och mer nedstämd än vanligt. I höst tänkte jag därför se om jag kan ta vitaminer eller tillskott som är receptfria och naturliga för att få lite mer energi? Jag är 64 år och frisk i allmänhet så tar inga andra läkemedel!

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: