Ange ditt sökord

Annons:

Barn som är täppt i näsan

Sek (kv 32): Jag skulle behöva lite rådgivning när det gäller barn som är täppta i näsan. Min son är nu 7 månader och har varit täppt i näsan sedan han föddes. Jag har frågat både barnmorska och barnläkare om det är normalt och vad jag ska göra åt det. De svar jag har fått är att det är normalt eftersom barns luftvägar m.m utvecklas, och att jag ska använda Nezeril eller koksalt. Nu har jag använt Nezeril några gånger men är inte bekväm med att använda det hela tiden och har därför valt att använda koksalt och jag har gjort det nästan från 3 månader, varje dag. Både min barnmorska och läkare har sagt att koksalt inte är farligt och att jag kan använda det hela tiden. Nu vill jag veta om det är bra att använda koksalt, och om det verkligen är normalt att min son är täppt i näsan så här länge. Jag är lite orolig för vilken inverkan det kan ha på honom. Jag hoppas ni kan hjälpa mig.

Barn bör ju kunna andas med näsan när de inte är förkylda. Går det bra att äta och håller barnet sin viktkurva? Det enklaste är att du ber om en remiss till en ÖNH-läkare så att man kan titta in i näsan med s.k fiberoptik. Det ger en bra bild av hur näsan ser ut inuti och om där skulle kunna vara några medfödda förträngningar eller om det enbart är slemhinnesvullnad.

Mvh Docent Anders Cervin

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 29 januari, 2010

Liknande frågor

Röda och kliande ögon av pollen

Våren är min absoluta favoritårstid om det inte vore för min fruktansvärda pollenallergi. Mina ögon kliar konstant och de blir helt rödsprängda. Vad kan jag göra för att få bort mina röda kliande ögon och faktiskt kunna våga mig ut under pollensäsongen? Jag är så trött på att äta olika tabletter som inte hjälper.

Bättre liv

Hur håller jag mig rökfri?

Jag har satt som nyårslöfte att sluta röka! Det har varit svårt så här i början, men jag har lyckats hålla det än så länge. Har du några tips på bra preparat och produkter som kan hjälpa mig att lyckas hålla mitt nyårslöfte?

Luftvägarna & Allergi

Kan rinnande näsa vara allergi?

Min dotter på 13 år har under de senaste två månaderna haft konstant rinnande näsa. Hon känner sig inte förkyld i övrigt. Vi har testat några olika nässprayer, men ingen har helt hjälpt. Har du några värdefulla tips på vad som kan hjälpa? Kan det vara någon form av allergi?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: