Ange ditt sökord

Annons:

Barbro (67) har fått diagnoserna artros och osteoporos:

Jag äter Optinate+Artrox+Celebra+Alvedon v.b. Får så ont i magen av Celebra så jag har själv köpt Zantac för att slippa detta. Kan man fortsätta så?

Skrivet av Andreas Aly...
Det är relativt ovanligt att man får ont i magen av Celebra, men jag har faktiskt hört från enstaka att de känner av det ändå. Orsaken till smärtorna är sannolikt att magen drar ihop sig (magknip). Om Du har hjälp av Zantac kan Du fortsätta med det. Zantac är extremt väl beprövat och har använts av miljontals personer under lång tid. Jag skulle föreslå att efter ett tag testa om det inte fungerar utan Zantac i alla fall. Ett alternativ är att byta från Celebra till Bextra eller Arcoxia som är nyare preparat med samma goda effekt som Celebra.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 7 maj, 2008

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt stela leder?

Jag upplever att jag blivit så stel i leder och muskler. Det känns trögt, framför allt i benen när jag går. Jag har inte ändrat något i mina kost- eller motionsvanor, som jag anser vara tämligen sunda. Behöver jag kanske ta något tillskott av något som finns receptfritt eller bör jag uppsöka läkare?

Rörelseapparaten

Stel i ryggen efter träning

Jag är en man på 35 år som sedan några år tillbaka haft problem med ryggen och att jag känner mig stel. Det är speciellt efter träningspass som stelheten smyger sig på. Har fått rådet att träna för att bygga upp musklerna kring ryggen, men går det att göra något annat åt stela ryggar?

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: