Ange ditt sökord

Annons:

Bajsar svart…

Jag undrar vad det kan bero på att jag helt plötsligt har börjat bajsa svart, har alltid haft bra färg på min avföring. Kag har inga andra problem med magen . Kan det vara något allvarligt fel?

Kvinna, 62 år

Om man inte senaste tiden börjat med järntabletter eller ätit blodmat skall man alltid undersöka detta, då det kan röra sig om blod som kommer från tarmsystemet. Sår på tarmen eller annan blödningskälla? Blod i avföringen blir svart när blodcellerna bryts ned.  Kontakta läkare för att få detta undersökt; blod som kommer från magen/tarmen kan vara beroende på sår, inflammation eller eventuell tumör!

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Mage & Tarm

Smärtor i höger sida av magen

Hej! Har under en längre tid (över 6 mån) haft en smärta i höger sida av magen, under revbenet ungefär. Smärtan är där hela tiden men det "hugger" till och gör mer ont i perioder under dagen, ibland kan den starkare smärtan pågå en hel kväll utan att släppa. Det gör alltid ont på nästan samma ställe även om smärtan på senare tid har känts både längre ner i magen och på ryggen på nästan samma ställe. Har i ca 2 veckor nu börjat känna mig riktigt sjuk i hela kroppen och känner mig orklös och inte mig själv. Kan inte fokusera på nåt, har inte orkat träna, missat mycket på jobbet osv.

Mage & Tarm

Svart avföring av alkohol?

Hej! Min man och jag dricker ibland rödvin på helgen och har aldrig haft några magproblem av det.

När man blir sjuk

Varför sprids vinterkräksjukan på vintern?

Hej Anki, jag undrar varför vinterkräksjuka sprids som mest under vintern och inte under andra tider på året? Och hur kan jag som bäst skydda mig och min familj att få vinterkräksjuka? Funkar det att äta vitpeppar eller är det en myt?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: