Ange ditt sökord

Annons:

Bästa läkning vid ryggskott?

Jag har fått ryggskott, sitter i korsryggen fick det i går när jag rev bort en gammal matta som var limmad,har alldrig haft ont i ryggen i mitt liv. Hur får jag bästa läkning av detta, vad gör jag mycket tacksam för goda råd. Ganska Vältränad (Man, 59år)

Otur att få det här ryggskottet. Tyvärr räcker det att man står lite snett och gör ett ordenligt ryck, för att det skall uppträda. Det blir till en inflammation som sväller i vävnaderna och trycker på i området runt omkring. Bästa behandlingen är att försöka att vara i gång och röra sig gärna i kombination med någon antiinflammatorisk och muskelavslappande medicinering, samt att man i liggande drar upp knäna till rät vinkel. Vidare mycket viktigt att man via sjukgymnast får råd om bästa träningen, samt lyftteknik för framtiden.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 28 april, 2010

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Blir alltid sjuk vid träningsuppehåll

Hej! Jag är en 15-årig tjej som tränar fotboll 4 gånger i veckan + styrka 2 gånger. När jag har en så kallad ”vilovecka” så får jag alltid en riktig förkylning. En sådan där som är hemsk i 3 dagar och håller i sig i några veckor. Detta har hänt nu 5 gånger. Det känns som att jag tappar jättemycket styrka och kondition när jag bara får vila. Varför blir jag alltid sjuk? Är det stress från skolan eller blir mitt immunförsvar hel konstigt när jag slappnar av och inte tränar?

Rörelseapparaten

Ihållande värk efter träning

Jag har haft ont i min högra biceps i drygt ett halvår pga av att jag har tränat för hårt. Jag har testat att inte träna på ett tag men inget verkar hjälpa. Det gör ont i armvecket och mitt i bicepsen. Hur kan jag gå till väga för att det ska bli bättre?

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt stela leder?

Jag upplever att jag blivit så stel i leder och muskler. Det känns trögt, framför allt i benen när jag går. Jag har inte ändrat något i mina kost- eller motionsvanor, som jag anser vara tämligen sunda. Behöver jag kanske ta något tillskott av något som finns receptfritt eller bör jag uppsöka läkare?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.