Ange ditt sökord

Annons:

Bärare av klamydia

Jag var på rutinblodprov för ett par veckor sedan och de tog även ett klamydiatest. Det visade sig att jag hade klamydia. Har haft samma partner i 5 år och inte varit med någon annan. Min partner testade sig också men hade inte smittan. Vi har haft oskyddat sex i över 4 år. Är det möjligt att jag bärt på klamydia i över 5 år (från någon av mina tidigare partners)? Isåfall hur är det möjligt att min partner inte smittats? Sofia, 22

Eftersom den situation du beskriver inträffar någon enstaka gång så tror jag att det kan vara så att man kan bära klamydia länge. Dock är det inte säkert att man är smittsam under hela den tiden. Och vi är olika mottagliga för smitta. Men tester är inte heller helt vattentäta och därför skulle i varje fall jag behandla din partner också.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Sex & Samliv

Blåsa vid analöppningen

Hej! Jag har fått en rund och slät blåsa precis vid analöppningen som är ungefär 0,4 mm i diameter. Den är mörk till färgen, nästan blålila.

Sex & Samliv

Känner knölar i samband med onani?

När jag onanerar blir det knöligt på undersidan möjligen lite på baksidan av testiklarna. När jag inte onanerar eller är klar lägger sig "svullnaden" och man känner inte att de varit där utan kan endast känna strängar om man känner noga. Som om sädesledare på undersidan fylls med spermier eller liknande för att sen försvinna känns de som. Absolut ingen smärta eller liknande men undrande för jag har inte uppmärksammat det förrän 2 - 3 månader sen och hittar absolut inget på internet.

Infektioner & Vacciner

Kan munherpes även ge könsherpes?

Hej Jag har nyligen blivit diagnostiserad med hsv-2 (könsherpes), har inte mod att berätta det för killen som jag misstänker är den som smittat mig. Vet att han har munherpes (får utbrott). Kan det vara så att han även har könsherpes men bara får utbrott av sin munherpes? Kan tillägga att jag har hsv-1 (munherpes) också. Tacksam för ett svar ... vet inte hur jag ska handskas med detta. /Amy, 36

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: