Ange ditt sökord

Annons:

Avslutad medicinering efter pacemakeroperation

En 89 år gammal kvinna får en pacemaker inopererad och därefter förskrivs bl.a. Waran. Kvinnan som, enligt egen utsago, aldrig ätit medicin i hela sitt liv slutar med medicineringen c:a en vecka efter operationen. Vad kan detta få för konsekvenser? Peter

Det första man frågar sig är varför hon fått pacemaker. Hjärtinfarkt med efterföljande hjärtrytmrubbning? Förmakssflimmer? När man sätter in Waran anser man att det förligger en klart ökad risk för blodproppar till hjärnan, vilka kan uppstå om hjärtat har en flimmerrytm. Jag tycker ni skall höra med den läkare som hade hand om kvinnan för att få lite mera information om varför man satt in Waran, där man som alltid har att väga dess fördelar mot dess risker, liksom att man måste ta hänsyn till patientens ålder!

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hjärta & Kärl

Karusellyrsel – saknar jag någon vitamin eller mineral?

Jag har fått sådana symtom som karusellyrsel beskrivs till viss del. Jag undrar om det kan vara någon vitamin eller mineral som fattas i kroppen eller om det är någon form av förgiftning? Jag är orolig att det är något allvarligt. Det kommer ofta när jag läger ned huvudet eller vänder mig om i sängen, även när jag sätter mig upp.

Hjärta & Kärl

Blåsljud på hjärtat

När jag föddes hade jag ett blåsljud på hjärtat, gick på kontroller tills jag var ca 1 år. Det växte tillslut ihop av sig självt.

Hjärta & Kärl

Rödbetsjuice bra för hjärta-kärl?

Det förs fram i vissa media att rödbetsjuice ska vara bra för hjärta/kärl. Finns det forskning som visar sådana resultat?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.