Ange ditt sökord

Annons:

Att tänka på vid lunginflammation

Vad ska jag tänka på när jag har lunginflammation, förutom att jag håller på med antibiotikan? Kan jag ta längre promenader o cykelturer nu vintertid i minusgrader. T. Svensson, 58

Har man en verifierad lunginflammation brukar man inte orka tänka på varken promenader eller cykelturer förän man blivit feberfri. Då kan man mycket väl börja att känna sig för med vad man orkar göra. Viktigt att man startar lite försiktigt och ökar på motionen allt eftersom. Lunginflammation är en livsfarlig sjukdom, där dödligheten var mycket hög innan vi fick vår antibiotika!

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Luftvägarna & Allergi

Läkemedel vid pälsallergi

Vi har precis upptäckt att vår tonåring här hemma är pälsallergier, efter att vi nyligen skaffat katt. Naturligtvis kommer katten byta hem, men jag tänkte fråga om det finns receptfria läkemedel som han kan ta eller om det behöver vara något speciellt utskrivet?

Är jag pollenallergiker?

Hej! Hur vet jag om jag är pollenallergiker? Jag har hostat som en tok i en vecka samt varit täppt i näsan. Det har även satt sig på stämbanden. Testerna på sjukhuset har jag förstått att man endast kan ta under hösten.

Astma och slem i halsen

Hejsan! Min son, som är 16 år, lider av att han har mycket slem i halsen konstant. Han har, sedan ett par månader tillbaka, fått veta att han har astma.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!