Ange ditt sökord

Annons:

Ariel (man 24) får uppstötningar av gula slemklumpar som är extremt illaluktande.

Jag får svårare och svårare att andas när jag springer eller rör på mig, då dessa slemklumpar kan komma ut.
1. Finns någon behandling för detta?
2. Vad beror det på ?
3. Kan man bli av med detta för gott?
4. Kan det bero på att slem packas ihop till klumpar i violerna som luftvägarna mynnar ut i.
Jag har blivit diagnotiserad till astma tidigare men använder inte medicin, för jag vill avänja mig och anpassa kroppen. Är detta en lönlös ide?

Skrivet av Docent Anders Cervin...
Astma är inget som kroppen själv kan läka ut så vitt man vet. Utan här är det medicinsk behandling som gäller om man har återkommande besvär. Med de besvär du beskriver skulle jag söka upp en intresserad doktor som kan hjälpa dig med rätt medicin, i regel någon form av spray till näsa och luftrör. Gula klumpar kan bero på en inflammation eller infektion i luftrören och rätt behandling kan minska dina besvär. Man kan idag inte bota astma.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 6 maj, 2008

Liknande frågor

Röda och kliande ögon av pollen

Våren är min absoluta favoritårstid om det inte vore för min fruktansvärda pollenallergi. Mina ögon kliar konstant och de blir helt rödsprängda. Vad kan jag göra för att få bort mina röda kliande ögon och faktiskt kunna våga mig ut under pollensäsongen? Jag är så trött på att äta olika tabletter som inte hjälper.

Bättre liv

Hur håller jag mig rökfri?

Jag har satt som nyårslöfte att sluta röka! Det har varit svårt så här i början, men jag har lyckats hålla det än så länge. Har du några tips på bra preparat och produkter som kan hjälpa mig att lyckas hålla mitt nyårslöfte?

Luftvägarna & Allergi

Kan rinnande näsa vara allergi?

Min dotter på 13 år har under de senaste två månaderna haft konstant rinnande näsa. Hon känner sig inte förkyld i övrigt. Vi har testat några olika nässprayer, men ingen har helt hjälpt. Har du några värdefulla tips på vad som kan hjälpa? Kan det vara någon form av allergi?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: