Ange ditt sökord

Annons:

Ariel (man 24) får uppstötningar av gula slemklumpar som är extremt illaluktande.

Jag får svårare och svårare att andas när jag springer eller rör på mig, då dessa slemklumpar kan komma ut.
1. Finns någon behandling för detta?
2. Vad beror det på ?
3. Kan man bli av med detta för gott?
4. Kan det bero på att slem packas ihop till klumpar i violerna som luftvägarna mynnar ut i.
Jag har blivit diagnotiserad till astma tidigare men använder inte medicin, för jag vill avänja mig och anpassa kroppen. Är detta en lönlös ide?

Skrivet av Docent Anders Cervin...
Astma är inget som kroppen själv kan läka ut så vitt man vet. Utan här är det medicinsk behandling som gäller om man har återkommande besvär. Med de besvär du beskriver skulle jag söka upp en intresserad doktor som kan hjälpa dig med rätt medicin, i regel någon form av spray till näsa och luftrör. Gula klumpar kan bero på en inflammation eller infektion i luftrören och rätt behandling kan minska dina besvär. Man kan idag inte bota astma.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 6 maj, 2008

Liknande frågor

Luftvägarna & Allergi

Torra ögon under vintern

Jag har så otroligt torra ögon, som gör att jag känner mig tröttare än vad jag är. Det blir så mycket värre under vintern också. Kan det orsakas av torr luft? Finns det pollen som blommar under vintern? Jag är pollenallergiker också.

Luftvägarna & Allergi

Nysattacker

Lider av plötsliga nysattacker och får en våldsam snuva. Hade dessa besvär 2 månader, men nu är det bättre. Nysattackerna får jag fortfarande, som jag ser det utan anledning. Är inte allergisk, kan i alla fall inte peka på något särskilt. Använder CPAP. Kan man vara allergisk mot sig själv?

Barn & Graviditet

Varför blöder min son näsblod när han är förkyld?

Min son är förkyld och han blöder nästan alltid näsblod när han snyter sig mycket när han är förkyld. Kan vi göra något åt det eller är det vanligt att vissa gör det?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: