Ange ditt sökord

Annons:

Ariel (man 24) får uppstötningar av gula slemklumpar som är extremt illaluktande.

Jag får svårare och svårare att andas när jag springer eller rör på mig, då dessa slemklumpar kan komma ut.
1. Finns någon behandling för detta?
2. Vad beror det på ?
3. Kan man bli av med detta för gott?
4. Kan det bero på att slem packas ihop till klumpar i violerna som luftvägarna mynnar ut i.
Jag har blivit diagnotiserad till astma tidigare men använder inte medicin, för jag vill avänja mig och anpassa kroppen. Är detta en lönlös ide?

Skrivet av Docent Anders Cervin...
Astma är inget som kroppen själv kan läka ut så vitt man vet. Utan här är det medicinsk behandling som gäller om man har återkommande besvär. Med de besvär du beskriver skulle jag söka upp en intresserad doktor som kan hjälpa dig med rätt medicin, i regel någon form av spray till näsa och luftrör. Gula klumpar kan bero på en inflammation eller infektion i luftrören och rätt behandling kan minska dina besvär. Man kan idag inte bota astma.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 6 maj, 2008

Liknande frågor

Vilken typ av munskydd är bäst?

Hej, nu när det är viktigare än någonsin med munskydd och att hålla avstånd undrar jag vilken typ av engångsmunskydd som anses vara bäst?

Spelar märket på allergimedicinen någon roll?

Min son känner av pollen väldigt mycket och jag undrar hur jag ska tänka när jag köper allergimedicin och behöver tabletter, ögondroppar och nässpray... Spelar det någon roll att de är av olika fabrikat eftersom det sällan finns allt av samma?

Hur klarar jag av pollensäsongen?

Snart är våren på intåg och jag kan inte vara den enda som blir jätteallergisk så fort pollensäsongen är igång. Mitt problem är att jag blir trött och hängig av många allergitabletter. Har du något tips på hur man klarar pollensäsongen på bästa sätt?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: