Ange ditt sökord

Annons:

Antidepressiva påverkar sexlivet

Jag har fått ett anti-depressivt medel utskrivet av min läkare och jag tycker att detta har påverkat mitt sexliv negativt. När jag läser om min medicin ser jag att minskad lust är en vanlig biverkan. Kille, 27 år

Både depression och anti-depressiva mediciner kan påverka sexlusten negativt och även förmågan till orgasm i vissa fall. Det bästa är att du kontaktar din läkare som skrev ut medicinen för att prata vidare runt detta. Det finns olika sätt att hantera detta, dosen kan ändras, byte till annat preparat eller korta uppehåll innan en sexuell aktivitet kan vara alternativ. Det är viktigt att du inte ändrar dos eller slutar på egen hand utan i samtal med förskrivande läkare.

 
Annons:

Den här frågan handlar om:

RFSU
Sex och samliv
Publicerad: 25 juli, 2016

Liknande frågor

Hud & Hår

Blåsa vid analöppningen

Hej! Jag har fått en rund och slät blåsa precis vid analöppningen som är ungefär 0,4 mm i diameter. Den är mörk till färgen, nästan blålila.

Sex & Samliv

Känner knölar i samband med onani?

När jag onanerar blir det knöligt på undersidan möjligen lite på baksidan av testiklarna. När jag inte onanerar eller är klar lägger sig "svullnaden" och man känner inte att de varit där utan kan endast känna strängar om man känner noga. Som om sädesledare på undersidan fylls med spermier eller liknande för att sen försvinna känns de som. Absolut ingen smärta eller liknande men undrande för jag har inte uppmärksammat det förrän 2 - 3 månader sen och hittar absolut inget på internet.

Infektioner & Vacciner

Kan munherpes även ge könsherpes?

Hej Jag har nyligen blivit diagnostiserad med hsv-2 (könsherpes), har inte mod att berätta det för killen som jag misstänker är den som smittat mig. Vet att han har munherpes (får utbrott). Kan det vara så att han även har könsherpes men bara får utbrott av sin munherpes? Kan tillägga att jag har hsv-1 (munherpes) också. Tacksam för ett svar ... vet inte hur jag ska handskas med detta. /Amy, 36

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: