Ange ditt sökord

Annons:

Anneli (54) har harklat i ett år:

Första halvåret kom ingenting upp. Sista halvåret har det kommit vitt slem, skum.och även klumpar av gult slem, när jag harklar och hostar. Kan det vara retning av nerven nerus vagus? Vad kan det vara? Jag har diskbråck i nacken.

Skrivet av Olle Zetterström...
Långdragen hosta med gult slem kan vara astma. De speciella celler som finns vid astmainflammationen i luftrören kan ge gulaktigt och ofta segt slem. Nervus vagus kan kanske spela en viss roll för hosta men diskbråck ger nog inte sådana symtom. Är Du känslig för irriterande ämnen i luften eller för kall luft? Jag tycker du ska be din läkare om ett lungfunktionsprov, så att man kan se om det är något mer än bara hosta. Har du rökt förut kan det vara en orsak. I så fall tycker jag absolut att du ska be att få en test på din lungfunktion.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 6 maj, 2008

Liknande frågor

Luftvägarna & Allergi

Torra ögon under vintern

Jag har så otroligt torra ögon, som gör att jag känner mig tröttare än vad jag är. Det blir så mycket värre under vintern också. Kan det orsakas av torr luft? Finns det pollen som blommar under vintern? Jag är pollenallergiker också.

Luftvägarna & Allergi

Nysattacker

Lider av plötsliga nysattacker och får en våldsam snuva. Hade dessa besvär 2 månader, men nu är det bättre. Nysattackerna får jag fortfarande, som jag ser det utan anledning. Är inte allergisk, kan i alla fall inte peka på något särskilt. Använder CPAP. Kan man vara allergisk mot sig själv?

Barn & Graviditet

Varför blöder min son näsblod när han är förkyld?

Min son är förkyld och han blöder nästan alltid näsblod när han snyter sig mycket när han är förkyld. Kan vi göra något åt det eller är det vanligt att vissa gör det?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: