Ange ditt sökord

Annons:

Ann-Britt (32) äter 150 mg klomipramin sedan sex månader tillbaka:

Nu vill jag trappa ut medicinen för att försöka bli gravid. Alla säger att man ska trappa ner långsamt och gradvis, men hur långsamt? Under tre månader, ett halvår eller ett år? Jag har tidigare gjort misslyckade försök att trappa ner medicinen - men denna gång vill jag verkligen lyckas så att jag någon gång kan bli gravid.

Skrivet av Christer Hjortsberg...
Nej, det är INTE din behandling med ett SSRI-preparat som utgör ett hinder att bli gravid. Snarare tvärtom. Den psykiska balans som du kan uppnå med behandlingen (förutsatt att du har en korrekt medicinsk diagnos som motiverar medicineringen) utgör snarare en möjlighet att du kan känna dig i så pass kroppslig balans att en graviditet kan ske. PROBLEMET är snarare om det finns påverkan av medicinen på FOSTRET. Det har forskats mycket på detta och det finns idag inget som tyder på att patienten under behandlingen med SSRI-preparat utsätter fostret för en ökad risk. MÖJLIGHETEN för dig att bli gravid har således INTE samband med din medicinering av kloripramin.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 7 maj, 2008

Liknande frågor

Kroppstemperaturen påverkar måendet

Jag har problem med min kroppstemperatur. Jag svettas väldigt mycket, speciellt i armhålorna. Men det skiljer sig från dag till dag. Vissa dagar är fruktansvärda (då hjälper inte ens absolut torr) och andra dagar har jag inga besvär alls. Från några månader tillbaka blir jag så varm på kvällarna. Blir röd i ansiktet och känner mig mycket trött utan feber men jag känner mig sjuk varje kväll. Nattetid brukar jag svettas mycket. Har dåligt med energi dygnet runt. Det känns som mina svettningar går hand i hand med hur jag mår på kvällarna. Vad kan detta vara?

Depression & Ångest

Jag känner mig nere under hösten

Jag är en person som alltid känner mig nere under hösten, och upplever att jag blir tröttare och mer nedstämd än vanligt. I höst tänkte jag därför se om jag kan ta vitaminer eller tillskott som är receptfria och naturliga för att få lite mer energi? Jag är 64 år och frisk i allmänhet så tar inga andra läkemedel!

Deprimerad och vill ha hjälp

En längre period har jag känt mig väldigt nere och varit ledsen varje dag. Mina tårar kommer hela tiden och jag sover knappt och äter ungefär en måltid per dag. Känner att jag är inne i en depression. Går knappt utanför dörren. Känner att jag behöver hjälp men vet inte vad jag ska söka för hjälp. Var ska jag börja? Vänliga hälsningar, Sara, 25 år

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: