Ange ditt sökord

Annons:

Anhörig till deprimerad

Min pappa har sedan i påskas varit i depression till och från, men idag grät han bara och han stänger sig inne, vilket han gjorde i påskas också. Han känner sig ensam och pratar knappt med folk längre och känner sig världelös och orkar ingenting. Han har nyligen gått igenom en skilsmässa och spriten har funnits med, men nu har han inte druckit på ett bra tag. Vad ska man göra som närstående? Snälla ge mig ett svar.. /Ronja, 20

Dina uppgifter tyder på att din far lider av en depression som kan vara allvarlig. Jag anar av din fråga att du inte helt enkelt kan be din far följa med till husläkare eller psykiatrisk jourmottagning för bedömning. Det alternativ som återstå är att kontaktta den psykiariska mottagning (eller akutmottagning) som finns där du bor och beskriva den aktuella situationen. Du kan då få konkreta råd om hur du kan agera. Om man på grundval av det du berättar bedömmer att det skulle finnas behov, så kan man (oftast) även göra hembesök.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 8 februari, 2012

Liknande frågor

Deprimerad och vill ha hjälp

En längre period har jag känt mig väldigt nere och varit ledsen varje dag. Mina tårar kommer hela tiden och jag sover knappt och äter ungefär en måltid per dag. Känner att jag är inne i en depression. Går knappt utanför dörren. Känner att jag behöver hjälp men vet inte vad jag ska söka för hjälp. Var ska jag börja?

Kroppstemperaturen påverkar måendet

Jag har problem med min kroppstemperatur. Jag svettas väldigt mycket, speciellt i armhålorna. Men det skiljer sig från dag till dag. Vissa dagar är fruktansvärda (då hjälper inte ens absolut torr) och andra dagar har jag inga besvär alls. Från några månader tillbaka blir jag så varm på kvällarna. Blir röd i ansiktet och känner mig mycket trött utan feber men jag känner mig sjuk varje kväll. Nattetid brukar jag svettas mycket. Har dåligt med energi dygnet runt. Det känns som mina svettningar går hand i hand med hur jag mår på kvällarna. Vad kan detta vara?

Depression & Ångest

Jag känner mig nere under hösten

Jag är en person som alltid känner mig nere under hösten, och upplever att jag blir tröttare och mer nedstämd än vanligt. I höst tänkte jag därför se om jag kan ta vitaminer eller tillskott som är receptfria och naturliga för att få lite mer energi? Jag är 64 år och frisk i allmänhet så tar inga andra läkemedel!

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.