Ange ditt sökord

Annons:

Andreas (31) tränar karate sedan åtta månader och fick en märklig upplevelse:

Jag var som vanligt på träning och efter 15 minuters fysträning var jag helt slut och fick ont mellan lungorna (förmodligen luftstrupen), fick blodsmak i munnen samt en sträv känsla i halsen som framkallade uppstötningar. Jag blev så trött att jag nästan svimmade. Smärtan i strupen var som om jag hade hostat i en veckas tid. Jag slutade röka för två år sen (efter 10 års rökning) och är därför orolig så fort det handlar om lungor/luftvägar. Jag är i princip aldrig sjuk, så jag har svårt att känna igen förkylningssymtom. Kan det vara så att detta helt enkelt är symtom för en annalkande förkylning?

Skrivet av Olle Zetterström...
Kroniska rökskador brukar ta lite längre tid än tio år för att utvecklas. Du är också lite för ung för sjukdomen KOL (kroniskt obstruktiv lungsjukdom) så jag tror att det var något annat. Om det inte återkommer är väl en virusinfektion den troligaste förklaringen.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 6 maj, 2008

Liknande frågor

Pollenbesvär trots medicin

Hej, jag är pollenallergiker och jag upplever att mediciner hjälper till viss del, men jag upplever fortfarande besvär. Finns det något mer jag kan göra för att underlätta mina symptom?

Vilken typ av munskydd är bäst?

Hej, nu när det är viktigare än någonsin med munskydd och att hålla avstånd undrar jag vilken typ av engångsmunskydd som anses vara bäst?

Spelar märket på allergimedicinen någon roll?

Min son känner av pollen väldigt mycket och jag undrar hur jag ska tänka när jag köper allergimedicin och behöver tabletter, ögondroppar och nässpray... Spelar det någon roll att de är av olika fabrikat eftersom det sällan finns allt av samma?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: