Ange ditt sökord

Annons:

Anders (27) har dragits med slem som han behövt harkla upp nästan 10 månader:

Det har blivit bättre och sämre till och från. Jag har inte haft någon hosta mer än någon gång då jag behövt få upp större mängder slem. Slemmet är ibland genomskinligt, ibland gult, ibland grönaktigt. Är allergisk mot pälsdjur, damm m.m sedan länge. Kan det bero på detta eller är det någon slags infektion? Har i samband med ett läkarbesök (för annan åkomma) fått lungorna lyssnade på, utan att de märkt något särskilt. Tacksam för svar.

Skrivet av Docent Anders Cervin...
Långdragna besvär med slem från näsan är inte ovanligt. Speciellt efter en infektion i näsa och bihålor och speciellt om man har allergiska näsbesvär. Jag tycker att du skall uppsöka en ÖNH-specialist för en ordentlig undersökning av näsan med odlingsprov då snuvan ibland är färgad. Eventuellt också en datorröntgen av bihålorna för att utesluta en avstängd bihåla som orsak till dina besvär.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 6 maj, 2008

Liknande frågor

Röda och kliande ögon av pollen

Våren är min absoluta favoritårstid om det inte vore för min fruktansvärda pollenallergi. Mina ögon kliar konstant och de blir helt rödsprängda. Vad kan jag göra för att få bort mina röda kliande ögon och faktiskt kunna våga mig ut under pollensäsongen? Jag är så trött på att äta olika tabletter som inte hjälper.

Bättre liv

Hur håller jag mig rökfri?

Jag har satt som nyårslöfte att sluta röka! Det har varit svårt så här i början, men jag har lyckats hålla det än så länge. Har du några tips på bra preparat och produkter som kan hjälpa mig att lyckas hålla mitt nyårslöfte?

Luftvägarna & Allergi

Kan rinnande näsa vara allergi?

Min dotter på 13 år har under de senaste två månaderna haft konstant rinnande näsa. Hon känner sig inte förkyld i övrigt. Vi har testat några olika nässprayer, men ingen har helt hjälpt. Har du några värdefulla tips på vad som kan hjälpa? Kan det vara någon form av allergi?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: