Ange ditt sökord

Annons:

Anders (27) har dragits med slem som han behövt harkla upp nästan 10 månader:

Det har blivit bättre och sämre till och från. Jag har inte haft någon hosta mer än någon gång då jag behövt få upp större mängder slem. Slemmet är ibland genomskinligt, ibland gult, ibland grönaktigt. Är allergisk mot pälsdjur, damm m.m sedan länge. Kan det bero på detta eller är det någon slags infektion? Har i samband med ett läkarbesök (för annan åkomma) fått lungorna lyssnade på, utan att de märkt något särskilt. Tacksam för svar.

Skrivet av Docent Anders Cervin...
Långdragna besvär med slem från näsan är inte ovanligt. Speciellt efter en infektion i näsa och bihålor och speciellt om man har allergiska näsbesvär. Jag tycker att du skall uppsöka en ÖNH-specialist för en ordentlig undersökning av näsan med odlingsprov då snuvan ibland är färgad. Eventuellt också en datorröntgen av bihålorna för att utesluta en avstängd bihåla som orsak till dina besvär.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 6 maj, 2008

Liknande frågor

Pollenbesvär trots medicin

Hej, jag är pollenallergiker och jag upplever att mediciner hjälper till viss del, men jag upplever fortfarande besvär. Finns det något mer jag kan göra för att underlätta mina symptom?

Vilken typ av munskydd är bäst?

Hej, nu när det är viktigare än någonsin med munskydd och att hålla avstånd undrar jag vilken typ av engångsmunskydd som anses vara bäst?

Spelar märket på allergimedicinen någon roll?

Min son känner av pollen väldigt mycket och jag undrar hur jag ska tänka när jag köper allergimedicin och behöver tabletter, ögondroppar och nässpray... Spelar det någon roll att de är av olika fabrikat eftersom det sällan finns allt av samma?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: