Ange ditt sökord

Annons:

Anders (27) har dragits med slem som han behövt harkla upp nästan 10 månader:

Det har blivit bättre och sämre till och från. Jag har inte haft någon hosta mer än någon gång då jag behövt få upp större mängder slem. Slemmet är ibland genomskinligt, ibland gult, ibland grönaktigt. Är allergisk mot pälsdjur, damm m.m sedan länge. Kan det bero på detta eller är det någon slags infektion? Har i samband med ett läkarbesök (för annan åkomma) fått lungorna lyssnade på, utan att de märkt något särskilt. Tacksam för svar.

Skrivet av Docent Anders Cervin...
Långdragna besvär med slem från näsan är inte ovanligt. Speciellt efter en infektion i näsa och bihålor och speciellt om man har allergiska näsbesvär. Jag tycker att du skall uppsöka en ÖNH-specialist för en ordentlig undersökning av näsan med odlingsprov då snuvan ibland är färgad. Eventuellt också en datorröntgen av bihålorna för att utesluta en avstängd bihåla som orsak till dina besvär.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 6 maj, 2008

Liknande frågor

Luftvägarna & Allergi

Torra ögon under vintern

Jag har så otroligt torra ögon, som gör att jag känner mig tröttare än vad jag är. Det blir så mycket värre under vintern också. Kan det orsakas av torr luft? Finns det pollen som blommar under vintern? Jag är pollenallergiker också.

Luftvägarna & Allergi

Nysattacker

Lider av plötsliga nysattacker och får en våldsam snuva. Hade dessa besvär 2 månader, men nu är det bättre. Nysattackerna får jag fortfarande, som jag ser det utan anledning. Är inte allergisk, kan i alla fall inte peka på något särskilt. Använder CPAP. Kan man vara allergisk mot sig själv?

Barn & Graviditet

Varför blöder min son näsblod när han är förkyld?

Min son är förkyld och han blöder nästan alltid näsblod när han snyter sig mycket när han är förkyld. Kan vi göra något åt det eller är det vanligt att vissa gör det?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: