Ange ditt sökord

Annons:

Alternativ till Waran-halsband?

Hej! Jag är 32 år och behandlas med Waran efter två djupa ventromboser i vänster ljumske (från knäet till lungan) i samband med mina två graviditeter. Ska äta waran livet ut. Jag undrar om det finns något alternativ till (det fula) halsbandet jag ska bära varje dag? Ett kort i plånboken kanske? Något register som kopplas till mitt personnummer? Vänlig hälsning. Lovisa, 32

Något nationellt register över vilka som har Waran har vi inte, utan det är till den enskilde att ha ett sigum på detta. Jag håller med om att snöret kring halsen med en så småningom tilltuffsad platta inte är så estetiskt tilltalande. Jag har dock sett patienter ha en liten guld- eller silverkedja och platta i samma material för att meddela att man har Waran. Det har tidigare på apoteket funnits en liten medaljong som man kan öppna och där ha ett litet papper som omtalar att man förutom Waran även har andra informationer om tidigare sjukdomar, andra mediciner och så vidare. Hör på apoteket om det inte finns något sådat fortfarande.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hjärta & Kärl

Rödbetsjuice bra för hjärta-kärl?

Det förs fram i vissa media att rödbetsjuice ska vara bra för hjärta/kärl. Finns det forskning som visar sådana resultat?

Hjärta & Kärl

Ärftlighet vid hjärtfel

Tänkte kolla hur många procents risk det är att ärva hjärtfel från sina egna föräldrar? För jag har läst lite om det och en del stämde väldigt mycket in på mig. Därför skulle det vara skönt att veta ungefär hur stor risken kan vara för att ha ärvt hjärtfel.

Hjärta & Kärl

Kolesterolvärden

Hej, hur är det möjligt att ett högt HDL och ett normalt LDL parat med ett normalt Triglyceridevärde ger ett högt och ej acceptabelt totalt kolesterolvärde? Jag är inte ensam att bli förbryllad inför detta faktum. Mvh, Bo Johnson 

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: