Ange ditt sökord

Annons:

Allergisk mot getingar, vad gör man?

Om man blir getingstucken i halsen vad ska man göra för den personen? Finns det någon spruta de som är allergiska kan ha med för att häva allergichocken? Hur bråttom är det att komma till sjukhus? Ulrika 44 år

Har man en känd geting allergi samt reagerar mycket starkt på nötter, bör man har tillgång till adrenalin injektor som man alltid har med sig framför allt på sommaren. Man får då denna på recept och heter Epi-pen eller Ana-pen. Jag brukar också förskriva en snabbverkan kortisontablett Betapred, där man omgående löser upp ca 12 tabletter i en liten mängd vatten och sväljs så snart som möjligt. Bra om man diskuterar genom hela den här problematiken med förskrivande läkare. Har man andningspåverka skall man uppsöka sjukhus så snart som möjligt.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Luftvägarna & Allergi

Nysattacker

Lider av plötsliga nysattacker och får en våldsam snuva. Hade dessa besvär 2 månader, men nu är det bättre. Nysattackerna får jag fortfarande, som jag ser det utan anledning. Är inte allergisk, kan i alla fall inte peka på något särskilt. Använder CPAP. Kan man vara allergisk mot sig själv?

Barn & Graviditet

Varför blöder min son näsblod när han är förkyld?

Min son är förkyld och han blöder nästan alltid näsblod när han snyter sig mycket när han är förkyld. Kan vi göra något åt det eller är det vanligt att vissa gör det?

Infektioner & Vacciner

Hur slipper vi den envisa höstsnuvan?

Jag och min fru har tre barn mellan 6 och 12 år som alla har besvär med den ”envisa höstsnuvan”. Snuvan håller sig under hela vinterhalvåret, och i och med de rådande omständigheterna och känsligheten kring förkylningssymptomen så blir de ständigt hemskickade från skola och förskola. Har du några rekommendationer på nässpray som är lämpliga för barn? Finns det andra produkter som kan vara bra att bunkra upp med för att lindra eller helst bota envisa förkylningar?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.