Ange ditt sökord

Annons:

Allergisk mot getingar, vad gör man?

Om man blir getingstucken i halsen vad ska man göra för den personen? Finns det någon spruta de som är allergiska kan ha med för att häva allergichocken? Hur bråttom är det att komma till sjukhus? Ulrika 44 år

Har man en känd geting allergi samt reagerar mycket starkt på nötter, bör man har tillgång till adrenalin injektor som man alltid har med sig framför allt på sommaren. Man får då denna på recept och heter Epi-pen eller Ana-pen. Jag brukar också förskriva en snabbverkan kortisontablett Betapred, där man omgående löser upp ca 12 tabletter i en liten mängd vatten och sväljs så snart som möjligt. Bra om man diskuterar genom hela den här problematiken med förskrivande läkare. Har man andningspåverka skall man uppsöka sjukhus så snart som möjligt.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Röda och kliande ögon av pollen

Våren är min absoluta favoritårstid om det inte vore för min fruktansvärda pollenallergi. Mina ögon kliar konstant och de blir helt rödsprängda. Vad kan jag göra för att få bort mina röda kliande ögon och faktiskt kunna våga mig ut under pollensäsongen? Jag är så trött på att äta olika tabletter som inte hjälper.

Bättre liv

Hur håller jag mig rökfri?

Jag har satt som nyårslöfte att sluta röka! Det har varit svårt så här i början, men jag har lyckats hålla det än så länge. Har du några tips på bra preparat och produkter som kan hjälpa mig att lyckas hålla mitt nyårslöfte?

Luftvägarna & Allergi

Kan rinnande näsa vara allergi?

Min dotter på 13 år har under de senaste två månaderna haft konstant rinnande näsa. Hon känner sig inte förkyld i övrigt. Vi har testat några olika nässprayer, men ingen har helt hjälpt. Har du några värdefulla tips på vad som kan hjälpa? Kan det vara någon form av allergi?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: