Ange ditt sökord

Annons:

AL (kvinna 21) börjar med en fråga om sömn:

Frågan kanske inte passar detta ämne, men jag hoppas ni kan svara ändå. Sedan ett par år sover jag inte bra. Jag får ofta ont i hjärtat och är ibland andfådd. Jag äter bra kost och rör mycket på mig. Jag undrar om denna sömnbrist kan vara farlig, och om det fortsätter: vad kan hända?

Skrivet av Olle Zetterström...
Var inte orolig för den något korta sömnen. Den normala sömntiden varierar rätt mycket och många människor sover kortare tid än åtta timmar. Det är inte farligt och kroppen reglerar tiden själv, om man inte störs för mycket eller hindras att sova. Andfåddheten och det onda i bröstet kan vara något annat som inte har något direkt samband med sömnen. Har du mycket besvär med andfåddhet tycker jag du skulle söka för det. Astmasymtom är nog den vanligaste orsaken i din ålder.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 6 maj, 2008

Liknande frågor

Luftvägarna & Allergi

Torra ögon under vintern

Jag har så otroligt torra ögon, som gör att jag känner mig tröttare än vad jag är. Det blir så mycket värre under vintern också. Kan det orsakas av torr luft? Finns det pollen som blommar under vintern? Jag är pollenallergiker också.

Luftvägarna & Allergi

Nysattacker

Lider av plötsliga nysattacker och får en våldsam snuva. Hade dessa besvär 2 månader, men nu är det bättre. Nysattackerna får jag fortfarande, som jag ser det utan anledning. Är inte allergisk, kan i alla fall inte peka på något särskilt. Använder CPAP. Kan man vara allergisk mot sig själv?

Barn & Graviditet

Varför blöder min son näsblod när han är förkyld?

Min son är förkyld och han blöder nästan alltid näsblod när han snyter sig mycket när han är förkyld. Kan vi göra något åt det eller är det vanligt att vissa gör det?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: