Ange ditt sökord

Annons:

Akut pankreatit

Hej, fick akut pankreatit för 8 månader sedan och för 4 månader sedan opererades gallan bort via titthål. Har inte druckit någon alkohol sedan jag blev sjuk och undrar nu om det är några risker med normal alkoholkonsumtion efter min pankreatit. Känner att jag får olika svar när jag söker via internet, de flesta verkar tro att man har alkoholproblem viket inte är fallet. Ann (48år)

Om man inte har eller har haft några alkoholbesvär berodde sannolikt Pancreatiten, inflammation i bukspottkörten, på att det varit ett stopp i pancreas/gallgången pga en sten eftersom gallblåsan sedermera blivit bortopererad. Det är bra att bukspottkörteln nu fått återhämta sig och som jag går utifrån att alla blodvärden vilka kan stiga i samband med inflammation har normaliserats. När man dricker alkohol kan det även bli en belastning bukspottkörteln förutom levern. Om man vid alkoholintag känner att man inte mår bra efter ens en liten mängd, skall man vara försiktig ytterligare en tid. Mår man bra och inte har några besvär tycker jag att man kan unna sig måttliga månader med alkohol, om man således nu inte har alkoholproblem och att man tål alkohol.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 18 april, 2011

Liknande frågor

Mage & Tarm

Smärta i magen av apelsinjuice

Hej! Jag har en fråga angående min mage och drickandet av apelsinjuice.

Mage & Tarm

Gaser i magen

Jag har en pojke på 6 år som ofta får gaser i magen, och som känner sig spänd och uppblåst. Vi lyckas inte riktigt hitta vad det kan bero på? Jag försöker inkludera mat som är lätt för magen men känns som inget fungerar riktigt. Finns det läkemedel mot magbesvär för barn eller har du något annat tips på hur jag kan hjälpa honom med detta?

Mage & Tarm

Tarmfickor

Hej! Min väninna har drabbats av tarmfickor och jag undrar vad det är. Hon har till och med varit inne på sjukhus en sväng och då fått rådet att undvika livsmedel med skaldelar, hinnor och frön, men inte mer hjälp än så. Jag är i samma ålder som henne och blir ju lite orolig över att jag själv har tarmfickor. Kan jag göra någonting för att undvika att drabbas? Hälsar Elisabeth

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!