Ange ditt sökord

Annons:

Akut pankreatit

Hej, fick akut pankreatit för 8 månader sedan och för 4 månader sedan opererades gallan bort via titthål. Har inte druckit någon alkohol sedan jag blev sjuk och undrar nu om det är några risker med normal alkoholkonsumtion efter min pankreatit. Känner att jag får olika svar när jag söker via internet, de flesta verkar tro att man har alkoholproblem viket inte är fallet. Ann (48år)

Om man inte har eller har haft några alkoholbesvär berodde sannolikt Pancreatiten, inflammation i bukspottkörten, på att det varit ett stopp i pancreas/gallgången pga en sten eftersom gallblåsan sedermera blivit bortopererad. Det är bra att bukspottkörteln nu fått återhämta sig och som jag går utifrån att alla blodvärden vilka kan stiga i samband med inflammation har normaliserats. När man dricker alkohol kan det även bli en belastning bukspottkörteln förutom levern. Om man vid alkoholintag känner att man inte mår bra efter ens en liten mängd, skall man vara försiktig ytterligare en tid. Mår man bra och inte har några besvär tycker jag att man kan unna sig måttliga månader med alkohol, om man således nu inte har alkoholproblem och att man tål alkohol.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 18 april, 2011

Liknande frågor

Mage & Tarm

Får ont i magen av stress. Vad kan jag göra?

Jag har senaste tiden haft väldigt ont i min mage. Jag har precis börjar plugga och har känt mig mer stressad än vanligt. Jag äter som vanligt men får under de stressiga perioderna väldigt mycket magknip. Ibland så mycket att jag har svårt att koncentrera mig. Vad kan jag göra?

Mage & Tarm

Hur lindrar man magsjuka?

Det har precis gått magsjuka på samtliga av mina barns skolor och förskolor. Vi är alla i familjen noga med att tvätta händerna men jag undrar om det finns något annat sätt att förbygga just magsjuka? Hur lindrar man magsjuka bäst om man väl får det?

Mage & Tarm

Hur undviker jag sura uppstötningar?

Under den senaste tiden har jag haft problem med sura uppstötningar och halsbränna. Jag har testat att dra ner på kaffe och läsk men känner fortfarande ingen förbättring. Vilken mat och dryck är bra att undvika när man har dessa problem?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: