Ange ditt sökord

Annons:

Akut pankreatit

Hej, fick akut pankreatit för 8 månader sedan och för 4 månader sedan opererades gallan bort via titthål. Har inte druckit någon alkohol sedan jag blev sjuk och undrar nu om det är några risker med normal alkoholkonsumtion efter min pankreatit. Känner att jag får olika svar när jag söker via internet, de flesta verkar tro att man har alkoholproblem viket inte är fallet. Ann (48år)

Om man inte har eller har haft några alkoholbesvär berodde sannolikt Pancreatiten, inflammation i bukspottkörten, på att det varit ett stopp i pancreas/gallgången pga en sten eftersom gallblåsan sedermera blivit bortopererad. Det är bra att bukspottkörteln nu fått återhämta sig och som jag går utifrån att alla blodvärden vilka kan stiga i samband med inflammation har normaliserats. När man dricker alkohol kan det även bli en belastning bukspottkörteln förutom levern. Om man vid alkoholintag känner att man inte mår bra efter ens en liten mängd, skall man vara försiktig ytterligare en tid. Mår man bra och inte har några besvär tycker jag att man kan unna sig måttliga månader med alkohol, om man således nu inte har alkoholproblem och att man tål alkohol.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 18 april, 2011

Liknande frågor

Mage & Tarm

Trängningar av hemorrojder?

Hej, Om man har hemorrojder, blir man då bajsnödig men får inte ut något? Jag har ofta det problemet! Dessutom har jag ofta brunt slem i avföringen och ibland även lite blod med en mycket speciell lukt!

Mage & Tarm

Stressmage som svullnar upp

Kan fetaost ge tarmsymtom i form av slemmig diarré? Hade ätit en del de senaste dagarna, haft förstoppning ett par dagar, och när jag vaknar på morgonen rinner det gult, nästan genomskinligt slem ut och det är mycket luft i tarmen. Hur kan man för övrigt förebygga att tarmen stannar av på jobbet? Jag har det stressigt på jobbet och har ofta svårt att hinna med toalettbesök. Ofta känner jag inte ens att jag behöver gå på toaletten, och mot slutet av dagen har min mage svullnat upp så jag liknar en gravid. Kanske borde jag sluta med kaffe? Det har en god laxerande effekt på mig när jag är hemma, men jag är rädd att jag förstör tarmens egen förmåga att arbeta genom att den laxerande effekten är så kraftig?

Mage & Tarm

Antiinflammatorisk kost

Jag är intresserad av antiinflammatorisk kost och har köpt en bok med recept. Nu undrar jag om och hur antiinflammatorisk kost kan påverka min kropp på ett positivt sätt?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.