Ange ditt sökord

Annons:

20-årige Tom har haft problem med överkänslighet i näsan i flera år:

Näsan börjar rinna vid t.ex kyla eller när jag äter. Jag har mest fått läkare som tycker att detta är ingenting att bry sig om, men för mig är det väldigt jobbigt, speciellt på vintern då jag får svårt med jobb, idrott och studier.

Jag har hört talas om rinit men förstår inte så mycket vad det handlar om. Kan det vara det jag har? Finns det verkligen ingenting man kan göra åt mina problem? Det är en så liten sak som skapar ett stort problem

Skrivet av Olle Zetterström...
Med tanke på att Dina symtom har börjat i unga år kan man misstänka en bakomliggande allergi med inflammation i luftvägen. Finns det ingen relation till olika miljöer? Man skulle kunna göra en allergitest med inriktning på vinterallergen som kvalster eller djurepitel. Kan man undvika ett allergen är det den bästa boten. Medicinering kan sedan ges med antihistamin och lokala steroider.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 6 maj, 2008

Liknande frågor

Luftvägarna & Allergi

Torra ögon under vintern

Jag har så otroligt torra ögon, som gör att jag känner mig tröttare än vad jag är. Det blir så mycket värre under vintern också. Kan det orsakas av torr luft? Finns det pollen som blommar under vintern? Jag är pollenallergiker också.

Luftvägarna & Allergi

Nysattacker

Lider av plötsliga nysattacker och får en våldsam snuva. Hade dessa besvär 2 månader, men nu är det bättre. Nysattackerna får jag fortfarande, som jag ser det utan anledning. Är inte allergisk, kan i alla fall inte peka på något särskilt. Använder CPAP. Kan man vara allergisk mot sig själv?

Barn & Graviditet

Varför blöder min son näsblod när han är förkyld?

Min son är förkyld och han blöder nästan alltid näsblod när han snyter sig mycket när han är förkyld. Kan vi göra något åt det eller är det vanligt att vissa gör det?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: