Ange ditt sökord

Annons:

20-årige Tom har haft problem med överkänslighet i näsan i flera år:

Näsan börjar rinna vid t.ex kyla eller när jag äter. Jag har mest fått läkare som tycker att detta är ingenting att bry sig om, men för mig är det väldigt jobbigt, speciellt på vintern då jag får svårt med jobb, idrott och studier.

Jag har hört talas om rinit men förstår inte så mycket vad det handlar om. Kan det vara det jag har? Finns det verkligen ingenting man kan göra åt mina problem? Det är en så liten sak som skapar ett stort problem

Skrivet av Olle Zetterström...
Med tanke på att Dina symtom har börjat i unga år kan man misstänka en bakomliggande allergi med inflammation i luftvägen. Finns det ingen relation till olika miljöer? Man skulle kunna göra en allergitest med inriktning på vinterallergen som kvalster eller djurepitel. Kan man undvika ett allergen är det den bästa boten. Medicinering kan sedan ges med antihistamin och lokala steroider.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 6 maj, 2008

Liknande frågor

Röda och kliande ögon av pollen

Våren är min absoluta favoritårstid om det inte vore för min fruktansvärda pollenallergi. Mina ögon kliar konstant och de blir helt rödsprängda. Vad kan jag göra för att få bort mina röda kliande ögon och faktiskt kunna våga mig ut under pollensäsongen? Jag är så trött på att äta olika tabletter som inte hjälper.

Bättre liv

Hur håller jag mig rökfri?

Jag har satt som nyårslöfte att sluta röka! Det har varit svårt så här i början, men jag har lyckats hålla det än så länge. Har du några tips på bra preparat och produkter som kan hjälpa mig att lyckas hålla mitt nyårslöfte?

Luftvägarna & Allergi

Kan rinnande näsa vara allergi?

Min dotter på 13 år har under de senaste två månaderna haft konstant rinnande näsa. Hon känner sig inte förkyld i övrigt. Vi har testat några olika nässprayer, men ingen har helt hjälpt. Har du några värdefulla tips på vad som kan hjälpa? Kan det vara någon form av allergi?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: