Ange ditt sökord

Annons:

20-årige Tom har haft problem med överkänslighet i näsan i flera år:

Näsan börjar rinna vid t.ex kyla eller när jag äter. Jag har mest fått läkare som tycker att detta är ingenting att bry sig om, men för mig är det väldigt jobbigt, speciellt på vintern då jag får svårt med jobb, idrott och studier.

Jag har hört talas om rinit men förstår inte så mycket vad det handlar om. Kan det vara det jag har? Finns det verkligen ingenting man kan göra åt mina problem? Det är en så liten sak som skapar ett stort problem

Skrivet av Olle Zetterström...
Med tanke på att Dina symtom har börjat i unga år kan man misstänka en bakomliggande allergi med inflammation i luftvägen. Finns det ingen relation till olika miljöer? Man skulle kunna göra en allergitest med inriktning på vinterallergen som kvalster eller djurepitel. Kan man undvika ett allergen är det den bästa boten. Medicinering kan sedan ges med antihistamin och lokala steroider.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 6 maj, 2008

Liknande frågor

Vilken typ av munskydd är bäst?

Hej, nu när det är viktigare än någonsin med munskydd och att hålla avstånd undrar jag vilken typ av engångsmunskydd som anses vara bäst?

Spelar märket på allergimedicinen någon roll?

Min son känner av pollen väldigt mycket och jag undrar hur jag ska tänka när jag köper allergimedicin och behöver tabletter, ögondroppar och nässpray... Spelar det någon roll att de är av olika fabrikat eftersom det sällan finns allt av samma?

Hur klarar jag av pollensäsongen?

Snart är våren på intåg och jag kan inte vara den enda som blir jätteallergisk så fort pollensäsongen är igång. Mitt problem är att jag blir trött och hängig av många allergitabletter. Har du något tips på hur man klarar pollensäsongen på bästa sätt?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: