”Ont i Magen” (man 39) har lös och hård avföring om vartannat plus slem:

”Ont i Magen” (man 39) har lös och hård avföring om vartannat plus slem:

”Ont i Magen” (man 39) har lös och hård avföring om vartannat plus slem:

Jag läste om cancer i tjocktarmen och blev livrädd eftersom symtomen passade in på mig, speciellt cancer på vänster sida, eftersom min avföring ibland är platt och avsmalnande och med slem. Jar har varit hos en doktor som trodde det var colon iritabile och fick därför Nexium. Han skickade även en remiss för coloskopi, men jag gick aldrig dit för jag tyckte det var obehagligt. Jag är för övrigt i god form: ingen viktminskning eller trötthet. Vad Ska Jag Göra? Jag orkar inte med koloskopi; finns det inget annat sätt att bli undersökt på?
Skrivet av Michael Wedén...
Risken att det skall röra sig om cancer är mycket liten, men jag tycker att det var riktigt av din läkare att skicka dig till coloskopi. Alternativet till coloskopi är att göra en colonröntgen, men jag tror inte att du skulle tycka att det är så stor skillnad. Viktigt i sammanhanget är hur länge du har haft besvären? Har de funnits under lång tid och om blödning från tarmen aldrig har förekommit, så kan man tänka sig att du inte måste göra en coloskopi.

Som du förstår är det en fråga om säkerhet. Din läkare har velat att du skall kunna känna dig trygg med diagnosen colon irritabile, och då är det också viktigt att utesluta cancer.
Teman: 
 

Veckans fråga

Två veckor kvar till jul, känner du av julstressen?

Nyhetsbrev

E-postadress