Ange ditt sökord

Annons:

Östrogen

Har av läkare fått höra att det inte är lämpligt att använda lokalt östrogen Vagifem 10 mg när man haft en propp i lungan (10 år sedan). Har haft upprepade urinvägsinfektioner sedan i somras och fått ett antal antibiotika behandlingar som inte ger effekt. /Ingrid, 81

Den mängd östrogen som kroppen tar upp vid lokal slemhinnebehandling får jag anse vara försumbar i sammanhanget. Det kan vara betydligt mer besvärande att ha upprepade urinvägsinfektioner, som dels ger uttalade lokala symtom, dels kan ge besvärande komplikationer.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Kvinnans hälsa

Är det OK att prova receptfritt lokalt östrogen?

Jag är 60 år och har problem med torra slemhinnor och smärta vid samlag. Har börjat använda ovesterin vagitorier och kräm. Min fråga är om det är farligt att använda detta utan att först varit hos läkare. Har blivit bättre av behandlingen.

Kvinnans hälsa

Finns det risk för komplikationer vid operationer och SLE?

Jag har SLE och vill göra en bröstförstoring. Har jag ökade risker för komplikationer, bör jag avstå?

Kvinnans hälsa

Får pojkar och flickor samma vaccin mot HPV?

Är det olika HPV-vacciner för flickorna och pojkarna? Det står att pojkarna får skydd mot kondylom, får flickorna det också?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: