Ange ditt sökord

Annons:

Östrogen farligt?

Jag var hos barnmorskan idag och tänkte hämta ut nya p-piller. Hon ville inte ge mig för ett år då jag har ett BMI på 32. Hon pratade om att man inte skulle äta östrogen om man var så stor för det var farligt. Finns det någon annat preventivmedel, förutom kondomer, som man kan äta istället då?? Fröken L(kvinna 30år)

Du skulle kunna prova spiral och då har du att välja på koppar eller hormonspiral. Minipiller med ett mellandos gulkroppshormon t.ex. Ceracette eller p-staven Nexplanon innehåller inte östrogen men kan eventuellt ge en lägre säkerhet vid övervikt.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur får jag bort mollusker?

Min son på 3 år har mollusker i ansikte, nacke och nära haka. Verkar inte försvinna. Jag ( mamma) har också i ansikte, och undrar om det finns nåt jag kan göra för att få bort dem. Trivs inte med dem.

Kvinnans hälsa

Får pojkar och flickor samma vaccin mot HPV?

Är det olika HPV-vacciner för flickorna och pojkarna? Det står att pojkarna får skydd mot kondylom, får flickorna det också?

Hur håller vi barnen friska under vintern?

Hejsan! Mina barn (3 och 6 år) blir ofta sjuka under vinterhalvåret. De får förkylningar som aldrig går över. Det är så jobbigt att se dem sjuka och att de aldrig blir friska! Man vill ju inte släppa iväg dem till förskolan när de mår som de gör. Hur motverkar man detta?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: