Ange ditt sökord

Annons:

Ömmande axel

Det senaste halvåret har jag vid några tillfällen haft problem med min vänstra axel. Första gången gjorde det så ont i axeln och även armen så att jag inte kunde sova. Resten av gångerna har det bara känts som att en viss ryggpunkt vid skulderbladet är bortdomnad. Jag började simma för att det skulle bli bättre, men det kom tillbaka även när jag gjorde det. Tror du det bara är musarm eller skulle det kunna vara något annat? Jag är tex ganska överrörlig i kroppen. Ska jag söka någon hjälp för detta? Lina, 20

Jag tycker du har gjort alldeles rätt som börjat simma. Det borde stärka dina muskler i axlar och rygg. Dessutom stabiliserar du lederna med hjälp av bra muskuatur om du nu har tendens till överrörlighet. Men det verkar som om du skulle bli undersökt och få någon behandling och råd och tips från en sjukgymnast också eftersom du fortfarande har besvär. Det kan vara så att du har något ligament som är lite uttöjt eller en led i något revben som hakat upp sig.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 16 mars, 2012

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Blir alltid sjuk vid träningsuppehåll

Hej! Jag är en 15-årig tjej som tränar fotboll 4 gånger i veckan + styrka 2 gånger. När jag har en så kallad ”vilovecka” så får jag alltid en riktig förkylning. En sådan där som är hemsk i 3 dagar och håller i sig i några veckor. Detta har hänt nu 5 gånger. Det känns som att jag tappar jättemycket styrka och kondition när jag bara får vila. Varför blir jag alltid sjuk? Är det stress från skolan eller blir mitt immunförsvar hel konstigt när jag slappnar av och inte tränar?

Rörelseapparaten

Ihållande värk efter träning

Jag har haft ont i min högra biceps i drygt ett halvår pga av att jag har tränat för hårt. Jag har testat att inte träna på ett tag men inget verkar hjälpa. Det gör ont i armvecket och mitt i bicepsen. Hur kan jag gå till väga för att det ska bli bättre?

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt stela leder?

Jag upplever att jag blivit så stel i leder och muskler. Det känns trögt, framför allt i benen när jag går. Jag har inte ändrat något i mina kost- eller motionsvanor, som jag anser vara tämligen sunda. Behöver jag kanske ta något tillskott av något som finns receptfritt eller bör jag uppsöka läkare?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.