Ange ditt sökord

Annons:

Ömmande axel

Det senaste halvåret har jag vid några tillfällen haft problem med min vänstra axel. Första gången gjorde det så ont i axeln och även armen så att jag inte kunde sova. Resten av gångerna har det bara känts som att en viss ryggpunkt vid skulderbladet är bortdomnad. Jag började simma för att det skulle bli bättre, men det kom tillbaka även när jag gjorde det. Tror du det bara är musarm eller skulle det kunna vara något annat? Jag är tex ganska överrörlig i kroppen. Ska jag söka någon hjälp för detta? Lina, 20

Jag tycker du har gjort alldeles rätt som börjat simma. Det borde stärka dina muskler i axlar och rygg. Dessutom stabiliserar du lederna med hjälp av bra muskuatur om du nu har tendens till överrörlighet. Men det verkar som om du skulle bli undersökt och få någon behandling och råd och tips från en sjukgymnast också eftersom du fortfarande har besvär. Det kan vara så att du har något ligament som är lite uttöjt eller en led i något revben som hakat upp sig.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 16 mars, 2012

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Rörelseapparaten

Kan huvudvärken kopplas till mina ryggproblem?

Hejsan, jag har lite huvudvärk varje dag. Har även haft problem med ryggen. Kan det vara så att jag är spänd på grund av ryggen och får huvudvärk? Med vänlig hälsning, Andreas 

Kvinnans hälsa

Lindra sjösjuka

Hej! Hur lindrar jag min sjösjuka på bästa sätt? Min familj och jag ska ut med båten i över en vecka så jag skulle behöva något som verkligen funkar. 

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!