Ange ditt sökord

Annons:

Ömmande armveck pga träning?

Har fått ont i armvecket efter jag har tränat biceps...Har inte tränat mycket innan så tror lederna inte har vant sig än..Tror det är muskelfästet för biceps som är drabbat.. Vad ska jag göra för bli av med smärtan? Får ont när jag sträcker ut eller spänner armen...Tacksam för svar!! Isak, 15

Det låter mycket riktigt som om du har fått en överansträngning och kanske en inflammation i fästet för bicepssenan i armvecket. Behandlingen består ofta av vila och avlastning av muskeln ett par dagar (vilket inte hindrar annan träning för andra muskelgrupper). Ett antiinflammatoriskt läkemedel kan ofta vara till hjälp under en kortare period (upp till 2 veckor). Rörelseträning och töjning är också viktiga komponenter och en sjukgymnast kan ge dig bra träningsråd. Man kan om det inte blir bättre överväga att ge en injektion med cortison, men det är inte så ätt att komma åt själva fästet varför du i så fall bör gå till en läkare som har god erfarenhet av att ge injektioner i senfästen.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 11 januari, 2012

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt stela leder?

Jag upplever att jag blivit så stel i leder och muskler. Det känns trögt, framför allt i benen när jag går. Jag har inte ändrat något i mina kost- eller motionsvanor, som jag anser vara tämligen sunda. Behöver jag kanske ta något tillskott av något som finns receptfritt eller bör jag uppsöka läkare?

Rörelseapparaten

Stel i ryggen efter träning

Jag är en man på 35 år som sedan några år tillbaka haft problem med ryggen och att jag känner mig stel. Det är speciellt efter träningspass som stelheten smyger sig på. Har fått rådet att träna för att bygga upp musklerna kring ryggen, men går det att göra något annat åt stela ryggar?

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: