Ange ditt sökord

Annons:

Ömmande armveck pga träning?

Har fått ont i armvecket efter jag har tränat biceps.Har inte tränat mycket innan, så tror lederna inte har vant sig än.Tror det är muskelfästet för biceps som är drabbat. Vad ska jag göra för bli av med smärtan? Får ont när jag sträcker ut eller spänner armen.Tacksam för svar!!

Man, 15 år

Det låter mycket riktigt som om du har fått en överansträngning och kanske en inflammation i fästet för bicepssenan i armvecket. Behandlingen består ofta av vila och avlastning av muskeln ett par dagar (vilket inte hindrar annan träning för andra muskelgrupper). Ett antiinflammatoriskt läkemedel kan ofta vara till hjälp under en kortare period (upp till 2 veckor). Rörelseträning och töjning är också viktiga komponenter och en fysioterapeut eller naprapat kan ge dig bra träningsråd.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Isande kyla i ben och fot

Upplever en isande kyla i vänster nedre del av benet och fot.

Rörelseapparaten

En fot som knakar?

Hej! jag är en femtonårig tjej. Jag har en fot som knäcker och knakar varje gång jag tar ett steg, min kompis har samma problem!

Rörelseapparaten

Kramp i fingrarna

Hej, vad beror det på att jag nästan varje dag får kramp i fingrarna på båda händerna så att jag har svårt att hålla i någonting?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: