Ange ditt sökord

Annons:

Återkommande smärta i nacken

Har under hösten haft problem med nackspärr och att smärtan strålar från örat och ut i armen, armen blir orkeslös och vill helst bara hänga rakt ner. Har gått till kiropraktor ett par gånger, då blev det bättre men har kommit tillbaka med jämna mellanrum. Kiropraktorn såg att jag var sned, den ena axeln var högre än den andra, nu sista gången, jag fick det kom det samtidigt med en förkylning. Varför kommer det så ofta nu? Har aldrig haft det förut (första gången var i oktober). Tacksam för svar. Janice, 43

Här finns det säkert flera orsaker till dina problem. Möjigen har du under en längre tid sned-, fel- och överbelastat din nacke på jobbet eller på fritiden. Kanske har du skadat nacken sedan tidigare? Musklerna i nacken har på så vis kanske snedbelastats. Ibland kan det vara orsaken till att armen kan kännas orkeslös, men också att korta spända muskler klämmer åt både nerver och blodkärl ut i armen. Det kan också förklara att det blir värre vid förkylningar och att det på senare tid återkommer med jämna mellanrum. Jag tycker att du skall låta läkaren på din Vårdcentral undersöka dig och se om någon vidare undersökning eller behanding behöver göras. En sjukgymnast skulle kunna hjälpa dig med träningsprogram och råd. Har du en Företagshälsovård kopplad till din arbetsplats skulle en ergonom kunna vara dig till hjälp och se över din arbetsplats och dina arbetsmoment, för att förbättra arbetsställningen i olika arbetsmoment.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 1 februari, 2012

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Rörelseapparaten

Kan huvudvärken kopplas till mina ryggproblem?

Hejsan, jag har lite huvudvärk varje dag. Har även haft problem med ryggen. Kan det vara så att jag är spänd på grund av ryggen och får huvudvärk? Med vänlig hälsning, Andreas 

Kvinnans hälsa

Lindra sjösjuka

Hej! Hur lindrar jag min sjösjuka på bästa sätt? Min familj och jag ska ut med båten i över en vecka så jag skulle behöva något som verkligen funkar. 

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!