Ange ditt sökord

Annons:

Återkommande smärta i nacken

Har under hösten haft problem med nackspärr och att smärtan strålar från örat och ut i armen, armen blir orkeslös och vill helst bara hänga rakt ner. Har gått till kiropraktor ett par gånger, då blev det bättre men har kommit tillbaka med jämna mellanrum. Kiropraktorn såg att jag var sned, den ena axeln var högre än den andra, nu sista gången, jag fick det kom det samtidigt med en förkylning. Varför kommer det så ofta nu? Har aldrig haft det förut (första gången var i oktober). Tacksam för svar. Janice, 43

Här finns det säkert flera orsaker till dina problem. Möjigen har du under en längre tid sned-, fel- och överbelastat din nacke på jobbet eller på fritiden. Kanske har du skadat nacken sedan tidigare? Musklerna i nacken har på så vis kanske snedbelastats. Ibland kan det vara orsaken till att armen kan kännas orkeslös, men också att korta spända muskler klämmer åt både nerver och blodkärl ut i armen. Det kan också förklara att det blir värre vid förkylningar och att det på senare tid återkommer med jämna mellanrum. Jag tycker att du skall låta läkaren på din Vårdcentral undersöka dig och se om någon vidare undersökning eller behanding behöver göras. En sjukgymnast skulle kunna hjälpa dig med träningsprogram och råd. Har du en Företagshälsovård kopplad till din arbetsplats skulle en ergonom kunna vara dig till hjälp och se över din arbetsplats och dina arbetsmoment, för att förbättra arbetsställningen i olika arbetsmoment.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 1 februari, 2012

Liknande frågor

Kosttillskott för att inte bli sjuk?

Inför våren och sommaren vill jag gärna komma i form ordentligt. Jag tränar mycket men tvingas ofta pausa då jag lätt blir förkyld i korta perioder. Har du något tips på hur jag klan boosta min träning så jag slipper ta dessa pauser? Borde jag ta något typ av kosttillskott?

Rörelseapparaten

Ont i nacke och rygg av stillasittande jobb

Jag har ett väldigt stillasittande jobb och känner ofta av smärta i nacke och rygg. Jag upplever att det blir värre under vinterhalvåret, kanske för att man spänner sig mer i kylan? Vad kan jag göra för att inte ha så ont?

Rörelseapparaten

Tips för ömma fötter?

Jag har börjat jobba i en butik och går därför extremt mycket om dagarna. Trots bra skor har jag väldigt ont i fötterna när jag kommer hem på kvällarna. Har du något bra tips på vad som kan hjälpa ömma fötter?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: