Ange ditt sökord

Annons:

Ångestkänslor på dagen och natten

Hej! Jag har på senare tid kännt ångestkänslor både på dagarna och nätterna. Det känns som jag gör alltingtill problem och får ångest över det med. Vad vill jag jobba med, vill jag plugga, relationer, jag måste gå ner i vikt osv.. Allt har jag ångest över. Jag har några gånger också fått ångestattack. Jag har också blivit mer stressad och fått utslag som kliar och gör mig galen. Kan klådan ha med min ångest att göra? Vad ska jag göra åt detta? Tackar för svar! Sofia, 19 år

Stress och oro för framtiden är ju förstås något som är vanligt inom ramen för normal existensiell problematik. Den adekvata åtgärden kan vara alltifrån att ventilera problemen i sitt sociala nätverk till att gå i bearbetande/strukturerande samtal hos en terapeut. Om stressen och oron når sådana nivåer att det försvårar dagligt fungerande så att man tex får svårt att sköta arbete, familj eller studier så kan problemen vara av en sådan art att de bör bedömmas avseende depression eller kanske ett ångestsyndrom (det centrala symtomet vid GAD -Generaliserat Ångestsyndrom- är svårkontrollerbar oro för framtida negativa händelser).

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 12 december, 2011

Liknande frågor

Deprimerad och vill ha hjälp

En längre period har jag känt mig väldigt nere och varit ledsen varje dag. Mina tårar kommer hela tiden och jag sover knappt och äter ungefär en måltid per dag. Känner att jag är inne i en depression. Går knappt utanför dörren. Känner att jag behöver hjälp men vet inte vad jag ska söka för hjälp. Var ska jag börja?

Kroppstemperaturen påverkar måendet

Jag har problem med min kroppstemperatur. Jag svettas väldigt mycket, speciellt i armhålorna. Men det skiljer sig från dag till dag. Vissa dagar är fruktansvärda (då hjälper inte ens absolut torr) och andra dagar har jag inga besvär alls. Från några månader tillbaka blir jag så varm på kvällarna. Blir röd i ansiktet och känner mig mycket trött utan feber men jag känner mig sjuk varje kväll. Nattetid brukar jag svettas mycket. Har dåligt med energi dygnet runt. Det känns som mina svettningar går hand i hand med hur jag mår på kvällarna. Vad kan detta vara?

Depression & Ångest

Jag känner mig nere under hösten

Jag är en person som alltid känner mig nere under hösten, och upplever att jag blir tröttare och mer nedstämd än vanligt. I höst tänkte jag därför se om jag kan ta vitaminer eller tillskott som är receptfria och naturliga för att få lite mer energi? Jag är 64 år och frisk i allmänhet så tar inga andra läkemedel!

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.