Ange ditt sökord

Annons:

Är ungdomsmottagningen gratis?

Är det gratis att gå till ungdomsmottagningen och kan jag vara anonym om jag besöker den? Man, 16 år

Hej man, 16 år! På de flesta ungdomsmottagningar behöver du inte betala. Det finns några få un-dantag, och då kostar det lika mycket som ett besök på en vårdcentral. Oftast kan du inte vara ano-nym när du söker hjälp på ungdomsmottagningen. Däremot har personalen på ungdomsmottagning-en tystnadsplikt och får inte berätta för någon annan vad du har gjort där. Anledningen till att man inte kan vara anonym är att personalen enligt lag är skyldiga att skriva en så kallad patientjournal, om de prover eller undersökningar som görs. Det finns några undantag, exempelvis kan du testa dig för hiv anonymt och du kan också komma för att få kondomer eller ställa en enklare fråga.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Sex & Samliv

Blåsa vid analöppningen

Hej! Jag har fått en rund och slät blåsa precis vid analöppningen som är ungefär 0,4 mm i diameter. Den är mörk till färgen, nästan blålila.

Sex & Samliv

Känner knölar i samband med onani?

När jag onanerar blir det knöligt på undersidan möjligen lite på baksidan av testiklarna. När jag inte onanerar eller är klar lägger sig "svullnaden" och man känner inte att de varit där utan kan endast känna strängar om man känner noga. Som om sädesledare på undersidan fylls med spermier eller liknande för att sen försvinna känns de som. Absolut ingen smärta eller liknande men undrande för jag har inte uppmärksammat det förrän 2 - 3 månader sen och hittar absolut inget på internet.

Infektioner & Vacciner

Kan munherpes även ge könsherpes?

Hej Jag har nyligen blivit diagnostiserad med hsv-2 (könsherpes), har inte mod att berätta det för killen som jag misstänker är den som smittat mig. Vet att han har munherpes (får utbrott). Kan det vara så att han även har könsherpes men bara får utbrott av sin munherpes? Kan tillägga att jag har hsv-1 (munherpes) också. Tacksam för ett svar ... vet inte hur jag ska handskas med detta. /Amy, 36

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: