Ange ditt sökord

Annons:

Är mitt värde på sköldkörteln normalt eller inte?

Hejsan. Jag har tagit prover på min sköldkörtel 2ggr. Resultaten visar 4,2 och 4,8. Min läkare säger att det är normalt. Men när man läser på nätet så finns det läkare som skriver att man ska ligga runt 2,5, men att alla har olika gränsvärden. Vad tycker du man ska göra? Petra, 29 år

Det viktigaste i sammanhanget är om du har symtom som kan vara förenliga med nedsatt funktion av sköldkörteln, samt att man även tittat på värdet T4 tillsammans med TSH, provet som du nu talar om.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Anders Halvarsson
Allmänmedicin
Publicerad: 16 september, 2013

Liknande frågor

Kvinnans hälsa

Trängningar i blåsan

Jag har trängningar i blåsan, vad finns för hjälp?

Kvinnans hälsa

Muntorrhet av klimakteriet

Jag har sedan 6 månader kommit i klimakteriet och har flera olika biverkningar av det, men det värsta tycker jag är muntorrhet! Har provat allt receptfritt, vill inte äta östrogen! Jag blir nästan tokig av denna hinna i munnen. Vad ska jag göra och finns det något som lindrar mina besvär? Jag har ingen livsgnista kvar.

Kvinnans hälsa

Stressad av håravfall

Jag har på senare veckor upptäckt att jag tappar otroligt mycket hår när jag tvättar och borstar. Jag gick nyligen igenom en abort vilket självklart resulterade i mycket ångest, kan det ha något med saken att göra? Jag kan inte sluta oroa mig, så vad kan jag göra åt saken? Får bara ännu mer stress av att se allt hår som ramlar, kan det vara vitaminer eller så?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: