Ange ditt sökord

Annons:

Är mitt värde på sköldkörteln normalt eller inte?

Hejsan. Jag har tagit prover på min sköldkörtel 2ggr. Resultaten visar 4,2 och 4,8. Min läkare säger att det är normalt. Men när man läser på nätet så finns det läkare som skriver att man ska ligga runt 2,5, men att alla har olika gränsvärden. Vad tycker du man ska göra? Petra, 29 år

Det viktigaste i sammanhanget är om du har symtom som kan vara förenliga med nedsatt funktion av sköldkörteln, samt att man även tittat på värdet T4 tillsammans med TSH, provet som du nu talar om.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Anders Halvarsson
Allmänmedicin
Publicerad: 16 september, 2013

Liknande frågor

Kvinnans hälsa

Östrogen till äldre kvinnor

Varför rekommenderar inte läkare att man ska äta östrogen när man är ca 70 år? Vad gör man när man har extrema svettningar? Jag har ätit östrogen mellan 50- och 60-årsåldern.

Kvinnans hälsa

Trängningar i blåsan

Jag har trängningar i blåsan, vad finns för hjälp?

Kvinnans hälsa

Muntorrhet av klimakteriet

Jag har sedan 6 månader kommit i klimakteriet och har flera olika biverkningar av det, men det värsta tycker jag är muntorrhet! Har provat allt receptfritt, vill inte äta östrogen! Jag blir nästan tokig av denna hinna i munnen. Vad ska jag göra och finns det något som lindrar mina besvär? Jag har ingen livsgnista kvar.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: