Ange ditt sökord

Annons:

Är det problem med att ballongspränga Bypass-patienter?

Frågan gäller min 83-årige far som är bypass-opererad för 20 år sedan. De senaste åren har han haft ett par infarkter och nu igår ännu en. Han är under behandling och allt ser stabilt ut. Även denna gång ser det ut som det blir en utvecklad medicinering för att minska risken för en infarkt till. Min fråga är: Är det problem att ballongspränga Bypass-patienter? Informationen är att det är i de nya kärlen som förträngningarna sitter. Vad säger erfarenheten? Min far är mycket pigg.

Det är helt beroende på var förträngningen sitter. I vissa fall kommer man åt med den smala katetern och kan genomföra "sprängningen". I andra fall är det så smalt och så trixigt att man inte kan komma åt området fär förtängningen sitter. Alltid olika från fall till fall och speciellt hos patienter som blivit åtgärdade med nya kärl sedan tidigare.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hjärta & Kärl

Karusellyrsel – saknar jag någon vitamin eller mineral?

Jag har fått sådana symtom som karusellyrsel beskrivs till viss del. Jag undrar om det kan vara någon vitamin eller mineral som fattas i kroppen eller om det är någon form av förgiftning? Jag är orolig att det är något allvarligt. Det kommer ofta när jag läger ned huvudet eller vänder mig om i sängen, även när jag sätter mig upp.

Hjärta & Kärl

Blåsljud på hjärtat

När jag föddes hade jag ett blåsljud på hjärtat, gick på kontroller tills jag var ca 1 år. Det växte tillslut ihop av sig självt.

Hjärta & Kärl

Rödbetsjuice bra för hjärta-kärl?

Det förs fram i vissa media att rödbetsjuice ska vara bra för hjärta/kärl. Finns det forskning som visar sådana resultat?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: