Ange ditt sökord

Annons:

Är det onödigt för mig att göra ultraljud så ofta om jag har läckage på ena hjärtklaffen?

Hej, min fråga gäller när man har ett läckage på ena hjärtklaffen. Det ligger vid stora kropps pulsådern, aortan . Två kardiologer anser att man bör kolla det en gång per år, medan en sk rådgivare inom kardiologin anser att EKG tydligen går lika bra. Kardiologerna säger att det ska kollas på grund av att man ska se så det inte blivit större och att det ska mätas . Vad anser ni, är det onödigt att göra ultraljud en gång per år /Kvinna 26

Jag håller nog med om att det bara är bra att följa hjärtklaffen en gång om år i några år för att se om det ändrar sig eller inte. Är det efter kanske fem år oförändrat och att man inte fått några andra besvär kan man ligga lite lågt. Men bra att ha kontakt med specialisten!

Annons:

Den här frågan handlar om:

Anders Halvarsson
Allmänmedicin
Uppdaterad: 17 december, 2012 Publicerad: 17 december, 2012

Liknande frågor

Hjärta & Kärl

Karusellyrsel – saknar jag någon vitamin eller mineral?

Jag har fått sådana symtom som karusellyrsel beskrivs till viss del. Jag undrar om det kan vara någon vitamin eller mineral som fattas i kroppen eller om det är någon form av förgiftning? Jag är orolig att det är något allvarligt. Det kommer ofta när jag läger ned huvudet eller vänder mig om i sängen, även när jag sätter mig upp.

Hjärta & Kärl

Blåsljud på hjärtat

När jag föddes hade jag ett blåsljud på hjärtat, gick på kontroller tills jag var ca 1 år. Det växte tillslut ihop av sig självt.

Hjärta & Kärl

Rödbetsjuice bra för hjärta-kärl?

Det förs fram i vissa media att rödbetsjuice ska vara bra för hjärta/kärl. Finns det forskning som visar sådana resultat?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: