Ange ditt sökord

Annons:

Är det onödigt för mig att göra ultraljud så ofta om jag har läckage på ena hjärtklaffen?

Hej, min fråga gäller när man har ett läckage på ena hjärtklaffen. Det ligger vid stora kropps pulsådern, aortan . Två kardiologer anser att man bör kolla det en gång per år, medan en sk rådgivare inom kardiologin anser att EKG tydligen går lika bra. Kardiologerna säger att det ska kollas på grund av att man ska se så det inte blivit större och att det ska mätas . Vad anser ni, är det onödigt att göra ultraljud en gång per år /Kvinna 26

Jag håller nog med om att det bara är bra att följa hjärtklaffen en gång om år i några år för att se om det ändrar sig eller inte. Är det efter kanske fem år oförändrat och att man inte fått några andra besvär kan man ligga lite lågt. Men bra att ha kontakt med specialisten!

Annons:

Den här frågan handlar om:

Anders Halvarsson
Allmänmedicin
Publicerad: 17 december, 2012

Liknande frågor

Hjärta & Kärl

Rödbetsjuice bra för hjärta-kärl?

Det förs fram i vissa media att rödbetsjuice ska vara bra för hjärta/kärl. Finns det forskning som visar sådana resultat?

Hjärta & Kärl

Ärftlighet vid hjärtfel

Tänkte kolla hur många procents risk det är att ärva hjärtfel från sina egna föräldrar? För jag har läst lite om det och en del stämde väldigt mycket in på mig. Därför skulle det vara skönt att veta ungefär hur stor risken kan vara för att ha ärvt hjärtfel.

Hjärta & Kärl

Kolesterolvärden

Hej, hur är det möjligt att ett högt HDL och ett normalt LDL parat med ett normalt Triglyceridevärde ger ett högt och ej acceptabelt totalt kolesterolvärde? Jag är inte ensam att bli förbryllad inför detta faktum. Mvh, Bo Johnson 

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: