Ange ditt sökord

Annons:

Äldre och sexliv

Hej, jag är en kvinna på 65 år och tycker att ni skriver alldeles för lite om äldre som äter mediciner som tar bort sexlivet totalt. Jag äter aprovel tryptizol, citolapram, metformin, victozasprutor. Jag vågar inte gå in i ett förhållande med en man som är sexuellt aktiv, för det kommer inte att ge mig någonting och han den stackarn kan inte tillfredställa mig. Finns det några förslag på vad man kan göra, jag är ju inte urgammal ännu. Väntar på svar. Tack. Karin, 65

För det första kan jag bara svara på de frågor jag får. Det problemkomplex du tar upp är självklart viktigt, men det är också invecklat och synnerligen individuellt. Som doktor har man många kompletterande frågor att ställa och man måste också göra en undersökning för att veta hur slemhinnorna mår med mera. Kort sagt: det du tar upp är - trots sin stora vikt - alldeles för komplicerade problem för att kunna ges ett vettigt svar i ett sånt här forum. Och jag tycker vare sig att du är urgammal eller att du skall ge upp. Men du får söka din gynekolog.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Sex & Samliv

Blåsa vid analöppningen

Hej! Jag har fått en rund och slät blåsa precis vid analöppningen som är ungefär 0,4 mm i diameter. Den är mörk till färgen, nästan blålila.

Sex & Samliv

Känner knölar i samband med onani?

När jag onanerar blir det knöligt på undersidan möjligen lite på baksidan av testiklarna. När jag inte onanerar eller är klar lägger sig "svullnaden" och man känner inte att de varit där utan kan endast känna strängar om man känner noga. Som om sädesledare på undersidan fylls med spermier eller liknande för att sen försvinna känns de som. Absolut ingen smärta eller liknande men undrande för jag har inte uppmärksammat det förrän 2 - 3 månader sen och hittar absolut inget på internet.

Infektioner & Vacciner

Kan munherpes även ge könsherpes?

Hej Jag har nyligen blivit diagnostiserad med hsv-2 (könsherpes), har inte mod att berätta det för killen som jag misstänker är den som smittat mig. Vet att han har munherpes (får utbrott). Kan det vara så att han även har könsherpes men bara får utbrott av sin munherpes? Kan tillägga att jag har hsv-1 (munherpes) också. Tacksam för ett svar ... vet inte hur jag ska handskas med detta. /Amy, 36

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: