Ange ditt sökord

Viktig fettsyrablandning för barn med svår födoämnesallergi

Viktig fettsyrablandning för barn med svår födoämnesallergi

Nutramigen AA är ett nytt behandlingsalternativ för barn med svår komjölksproteinallergi eller multipel födoämnesintolerans. Produkten innehåller tillskott av livsviktiga aminosyror och en patenterad fettsyrablandning, Lipil, som är viktig bland annat för barnets mentala utveckling och synskärpa. Detta kommer att innebära en unik behandlingsmöjlighet som säkerställer ett optimalt näringsupptag för många barn som idag lider av sina allergier.

Annons:

– Nutramigen AA innehåller livsviktiga amino- och fettsyror som är grundläggande för barnets normala tillväxt och utveckling. Detta säkrar därmed att även svårt födoämnesallergiska barn får i sig dessa viktiga näringsämnen, säger Päivi Söderman, barnallergolog vid astma-allergimottagningen, Karolinska sjukhuset, Huddinge.

Bröstmjölk är spädbarnets bästa föda. Nutramigen AA är ett livsmedel för speciella medicinska ändamål och skall användas på inrådan av läkare eller dietist efter medicinsk rådgivning. Produkten finns på apoteket.

Annons:

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: