Ange ditt sökord

Lego och klossar lika poppis bland pojkar som flickor

Lego och klossar lika poppis bland pojkar som flickor

Det säljs leksaker för omkring fyra miljarder kronor om året i Sverige, en fjärdedel av dessa pengar omsätts under julklappsmånaden december.

Annons:

I en studie av 3 000 barns önskebrev till jultomten fann man att tre av tio önskemål var leksaker som annonserats i en leksakskatalog. Barnens tomtebrev med drygt 15 000 önskemål präglades inte särskilt av drömmar om exklusiva leksaker. De flesta pojkar ville ha fordon av olika slag, rymdleksaker och musikinstrument som el-gitarrer och trummor. Flickorna önskade sig Barbie och liknande dockor plus inredning och kläder till dockorna. Pojkarna var mer sugna på datorspel än flickorna var, men könsskillnaden mellan önskemål om Lego och liknande byggmateriel var minimal.

Annons:

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: