Ange ditt sökord

Kurser för blivande och nyblivna föräldrar

Kurser för blivande och nyblivna föräldrar

Att bli/vara förstagångsförälder är inte alltid så lätt och det kan vara bra för blivande och nyblivna föräldrar att förbättra sina kunskaper och byta erfarenheter.

Annons:

Det är ett stort steg man tar när man ska ta ansvar för en annan person än sitt eget liv. Detta har exempelvis Babygruppen satsat på och har i dag Sveriges största kursutbud men allt från gravidyoga till profylax och babysim. Babygruppens kursledare är legitimerade barnmorskor eller specialister vilket medför att du kan komma att känna dig trygg under din upplevelse hos dem.

Efterfrågade utbildningar

Den mest efterfrågade utbildningen de erbjuder är deras profylaxkurs som hålls av erfarna barnmorskor som ska se till att man som blivande mamma får den bästa möjliga förberedelsen inför födseln. De fyra centrala delarna i denna kurs är mental träning, andning och avslappning samt coaching.

För att kunna förbereda dig fysiskt och mentalt inför förlossningen och öka välbefinnandet för både mamma och barn under graviditeten kan man gå en kurs i gravidyoga. Babygruppens gravidyoga är baserad på den så kallade klassiska Hathayogan som etablerades i Sverige 1995.

En annan uppskattad träningsform under graviditeten är pilates där träningsprogrammet är anpassat för den växande magen. Under utbildningen går man igenom bland annat andningstekniker, musklerna i bäckenbotten, ben, armar och axlar samt sätesmusklerna. För att få bra styrka och teknik arbetar man sig framåt med lågintensiv träning för att stärka bukmuskulaturen som är viktig just under graviditeten och själva förlossningen.

Aktiviteter efter födseln

Den gravida mamman och den nyfödda bebisen har även möjlighet att göra träningsformer i vatten, babysim och vattengympa för gravida. Denna form av träning finns i ett flertal pooler runt om i Stockholm.

Andra trevliga kurser som man kan gå på hos Babygruppen är: Amningsurs, Barnavårdskurs, Pappakurs och Gravidmassage m.m

 

Annons:

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: