Ange ditt sökord

Toahjälpen hjälper dig att hitta närmaste toalett. Foto: Shutterstock

Toahjälpen hjälper dig att hitta närmaste toalett. Foto: Shutterstock

Hitta toa(lätt) med Toa-hjälpen!

Du som är i behov av att akut hitta en toalett kan ner en toakarta till din iPhone eller iPad.

Annons:

Toahjälpen är en applikation till din iPhone och iPad.

Toahjälpen

Toahjälpen är ett smidigt program som hjälper dig att hitta närmaste toalett, öppettider, avgifter, handikappsanpassning och så vidare. Man kan även sätta betyg på den toalett man varit på och skriva ett omdöme.

I dagsläget täcker applikationen toaletter i Stockholmsområdet men kommer att byggas ut efterhand med andra geografiska områden. I planerna finns även att bygga upp ett lexikon med råd och tips samt länkar som berör mag- och tarmsjuka.

Ett samarbete

Applikationen är ett samarbete mellan RMT (Riksförbundet för Mag- och tarmsjuka), läkemedelsbolaget MSD och varumärket Tork (SCA) som en del i att uppmärksamma behovet av en dialog när det kommer till mag- och tarmsjukdomar.

Mag– och tarmsjuka

Den som lider av mag- och tarmsjuka är många gånger i behov av en toalett akut, därav tillkomsten av den här applikationen. RTM utförde en undersökning hos människor som lever med de inflammatoriska tarmsjukdomarna Chrons sjukdom och Ulcerös kolit (Vill du lära dig mer om olika tarmsjukdomar? Kika in under Mage & Tarm här).

I den aktuella undersökningen svarade så många som 50 % att de någon gång under dagen behövde uppsöka en toalett snabbt. Därför fanns ett tydligt behov av den här typen av applikation – ett praktiskt verktyg i vardagen för, inte bara medlemmar, utan även andra som på grund av någon form av sjukdom behöver hitta en toalett snabbt.

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: