Ange ditt sökord

Ett hjärtligt tack till dig!
Ett hjärtligt tack till dig!

Ett hjärtligt tack till dig!

DOKTORN vill rikta ett stort, jättestort, tack till alla er som deltog i vår läsarundersökning.  Vi har tagit ut några siffror som visar på hur otroligt roligt det är att gå till jobbet för oss.

Annons:

Era betyg på vår trovärdighet, nyttan av det vi skriver och hur ni ser på tidningen, webben och våra nyhetsbrev är över all förväntan,

Trovärdighet i topp!

Undersökningen bygger på svar från er som läsare “vanliga” tidningen Doktorn (panel) och er som prenumererar på Doktorn+ (telefon). Deltagarna har ringts upp via telefon eller besvarat frågor via Hälsopanelen.

 • 96 procent (telefon) respektive 83 procent (panel) ger tidningen DOKTORN helhetsbetyget bra eller mycket bra.
 • 77 procent (panel) tycker att att våra digitala nyhetsbrev är bra eller mycket bra.
 • 74 procent (panel) tycker att DOKTORN.com är bra eller mycket bra.
 • 47 procent (båda grupper) läser tidningen för att bli uppdaterad på olika områden inom medicin, hälsa och välbefinnande.
 • 42 procent (båda grupper) läser tidningen för att man är generellt intresserad av hälsa.
 • 40 procent (båda grupper) läser tidningen för att man tycker att artiklarna i tidningen är intressanta.
 • 81 procent (båda grupper) läser allt innehåll i tidningen och närmare 50 procent (båda grupper) läser mer än hälften av innhållet.
 • 95 procent (telefon) respektive 74 procent (panel) anser att tidningen är trovärdig.
 • 88 procent (telefon) respektive 71 procent (panel) anser att tidningen är aktuell.
 • 75 procent (telefon) respektive 71 procent (panel) anser att tidningen när insatt.
 • 47 procent (panel) av de tillfrågade besöker www.doktorn.com någon gång per månad eller kvartal.
 • 81 procent (panel) läser fler än 40 av våra digitala nyhetsbrev per år.

Håller du med deltagarna i undersökningen eller har du någon annan input till redaktionen, ris och ros, varmt välkommen att höra av dig på [email protected]

Rådgivande läsning

– Det är stort att 96 respektive 83 procent  tycker att Doktorn är bra och mycket bra, det är bara att ödmjukt tacka för det mycket fina betyget. Det är kul att kunna kombinera de mätningar Userreport gör åt oss online där vi i snart tio år har fått 96 procents trovärdighet med det resultat vi fick i läsarundersökningen. 95 procent av prenumeranterna och 74 procent av de som läser gratisupplagan anser att tidningen är trovärdig, berättar Anders Åker, chefredaktör för Doktorn.

Över 60 procent svarar att tidningen är rådgivande och användbar vilket är relevant då det är viktigt att öka kunskapen kring medicin, hälsa och välbefinnande.

Lång lästid i väntrummen

I undersökningen ser man även att den tidning som distribueras i väntrumsmiljö har en ovanligt lång lästid där analysen är att besökaren helt enkelt läser tidningen så gott som hela tiden som man väntar.

– Vi har alltid pratat om en “givande väntan” och det här hoppas jag motiverar ännu fler sjukhus, vårdmottagningar och andra vårdplatser att placera DOKTORN i väntrummen. Vi kommer ju inte ifrån att läsarna helt enkelt tycker riktigt bra om tidningen så då gör man patienterna glada och det är aldrig fel, avslutar Anders Åker.

Annons:

Vill du vara med i DOKTORNs Hälsopanel och mot ersättning svara på enkäter, klicka här för att gå med. Om du vill ha tidningen DOKTORN direkt i brevlådan, plus prenumerationsgåvor, tar du del av vårt specialerbjudande här.

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: