Ange ditt sökord

Doktorn stödjer Operation Smile med en julgåva.  Foto: Operation Smile

Doktorn stödjer Operation Smile med en julgåva. Foto: Operation Smile

Doktorns julgåva går till Operation Smile

Doktorn ger varje år en julgåva på omkring 15.000 kronor till lämpligt ändamål inom hälsa och medicin. I år donerar vi till Operation Smile som jobbar för att alla barn i låg- och medelinkomstländer ska få gratis och säker läpp-, käk- eller gomspaltoperation.

Annons:

Operation Smile är en internationell hjälporganisation med visionen att skapa en framtid där alla människor har tillgång till säker kirurgi som förbättrar hälsa och livskvalitet. Genom sina medicinska volontärer, som arbetar utan ersättning, erbjuder de gratis operationer till barn i låg- och medelinkomstländer med läpp-, käk- eller gomspalt. Varje år föds ett barn med denna typ av missbildning var tredje minut någonstans i världen, vilket kan leda till svåra livsvillkor, undernäring och isolering.

Operation Smile utför livsförändrande operationer under tio dagars uppdrag runt om i världen. Deras medicinska volontärer, tillsammans med lokala volontärer, gör det möjligt att hjälpa ett stort antal patienter under varje uppdrag. Dessutom satsar de på långsiktig kapacitetsuppbyggnad i sina programländer genom utbildning av sjukvårdspersonal. De driver även permanenta kliniker som erbjuder olika medicinska tjänster.

Organisationen, som grundades 1982 i USA och etablerades i Sverige 2010, har hittills genomfört över 300 000 operationer i Afrika, Asien och Latinamerika tack vare generösa donationer från privatpersoner, föreningar och företag. Varje operation som genomförs av Operation Smile förändrar ett barns liv för alltid och gör det möjligt för dem att leva ett mer hälsosamt och inkluderande liv.

God Jul & Gott Nytt År!

Önskar Redaktionen

Annons:

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: