Ange ditt sökord

I år ger DOKTORN en julklapp till Giving People som hjälper utsatta barnfamiljer med bland annat mat och kläder. Foto: Shutterstock

I år ger DOKTORN en julklapp till Giving People som hjälper utsatta barnfamiljer med bland annat mat och kläder. Foto: Shutterstock

Foto: Giving People

Foto: Giving People

DOKTORN önskar God Jul & Gott Nytt År med en julgåva!

2020 års jul kommer inte att våra lik någon annan jul. Många är vi som har fått ändra planerna på att fira jul med hela släkten för att istället endast fira med de allra närmaste. Förhoppningsvis kan de som inte ens har möjlighet att fira med sin närmaste familj, få vara med en stund digitalt. Vi får hjälpas åt att på distans ge varandra den närhet vi behöver - ring gärna en vän eller släkting du inte har pratat med på länge.

Annons:

2020 har varit ett år vi sent kommer att glömma med utmaningar vi aldrig hade kunnat föreställa oss. Det är ett år som kanske har krävt extra mycket eftertanke, medkänsla och hopp.

Eftertanke då vi alla mer eller mindre har fått göra förändringar och uppoffringar till följd av pandemin. Vissa har fått mer tid över för just eftertanke och kanske en större närvaro med familjen, medan andra har blivit tvungna att försöka hitta nya vägar för att få arbete, vardag och ekonomi att fungera.

Medkänsla har varit i fokus då det inte bara har handlat om att skydda oss själva utan att tänka på vad man kan göra för att skydda medmänniskor och riskgrupper. Det har funnits många initiativ till att hjälpa de som har haft det extra tufft, vilket visar på en stor medkänsla i samhället. Ibland behöver vi dock tänka till när vi dömer andra för vad de gör eller inte gör. Det är viktigt med medkänsla, då vi faktiskt inte kan veta vad som döljer sig bakom andras beslut. Det kan vara bra med utgångspunkten att vi alla gör så gott vi kan och att ingen är perfekt.

Hopp fick vi under sommaren då sifforna såg mer positiva ut och vi började få tillbaka framtidstron. Nu känner många av oss hopp inför att vaccinet äntligen är här och med den förhoppningsvis ett slut på pandemin – så småningom.

Just nu är det extra viktigt att ha medkänsla med vår omgivning och inte minst – var snäll mot dig själv! Ge dig själv all den värme, omsorg och respekt du förtjänar istället för klander och kritik. Här kan du läsa mer om hur du kan må bättre genom självmedkänsla – att prata till dig själv precis som du skulle prata med en god vän.

Giving people

I år ger DOKTORN en julklapp till Giving People som arbetar med akut hjälp av mat och andra viktiga förnödenheter. Målgruppen är utsatta barn i Sverige som lever i fattigdom eller är på väg in i fattigdom. Organisationen har sedan starten 2013 förmedlat ett stort antal matkassar, kläder, skor och hygienartiklar till barnfamiljer över hela Sverige. Läs mer om Giving People och ge ditt bidrag på www.givingpeople.se

God Jul & Gott Nytt År önskar vi på redaktionen & Add Health Media.

Annons:

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: