Ange ditt sökord

Boktips

Boktips

I trygghetsnarkomanernas land - Författaren David Eberhard är inte nådig när han i egenskap av psykiatriker ställer diagnos på dagens svenska samhälle. Han tes är att vi har förlorat förmågan att bedöma risker och att det i sin tur får oss att fatta mindre kloka beslut, av betydelse för våra barn såväl som för Sverige.

Annons:

Vi är disneyfierade kontrollfreaks som vägrar växa upp och som på fullaste allvar och utan att blinka kan söka psykiatrisk vård för att pojkvännen gjort slut. Få skulle hålla med om allt och det är nog det som avsikten. Detta är boktipset för alla oss som ägnar fritiden tillsammans med alltför likasinnade, vars lördagssnack är mer körsångslikt än diskussionsartat. Det här är garanterat något att vara oense om, ju mer desto givande förmodligen för både oss själva och för Sverige.

Författare: David Eberhard
Bokförlag: Prisma
ISBN: 91-518-4742-6

Bantningsbluffen

Sakligt och med stöd av en bred expertis guidar Anna-Britta Ståhl genom bantningstrenderna. Är GI-metoden egentligen ny och vad är den avsedd för? Mår vi bra av massor av fett och proteiner? Har ett företag som säljer produkter, böcker och råd för miljarder verkligen inte råd att forska? Vad vinner vi på att följa dieter, blir vi smalare, lyckligare eller förändrar de vårt förhållande till mat och får motsatt effekt?

Författare: Anna-Britta Ståhl
Bokförlag: Lind och co
ISBN: 91-85267-80-5

Mat för barn och deras föräldrar

Hur lång tid behöver en litet barn på sig för att vänja sig vid nya smaker? Är färdigmat alltid fel? Med en dubbelkompetens som dietist och journalist serverar Latifa Lindberg fakta konkret och målande. Det är en smula befriande att läsa textkapitlen i Mat för barn och deras föräldrar. Istället för att larma, varna och överdriva beskrivs det som är bra, på vilket sätt och varför. Smarta recept framtagna med tanken att locka både barn och föräldrar.

Författare: Latifa Lindberg
Bokförlag: Prisma
ISBN: 91-518-4029-4

En bulle i ugnen

En bulle i ugnen kom när sockerdebatten stormar som värst. Man drar sig inte för att kalla socker ”beroendeframkallande”. Något som det, i ordets rätta bemärkelse, saknas fog för. Men visst, även om socker saknar beroendepotential är läsk till fyraåringar flera vardagar i veckan ingen bra utveckling. Så strunt samma, syftet är gott – och recepten ännu godare. Dinkelplättar med feta, lammspett med quinoapumpa och kanelkyckling med granatäpplen – en ny och nyttig inspirationskälla för den som tröttnat på falukorv i skojiga former. Kräver dock en lite längre inköpslista.

Författare: Renée Voltaire
Bokförlag: Natur och kultur
ISBN: 91-27-35596-9

Artikel publicerad i Tidskriften Doktorn nr 1 2007

Annons:

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: