Ange ditt sökord

Boktips: Duktighetsfällan

Boktips: Duktighetsfällan

Allt fler människor – framförallt unga kvinnor – drabbas av stress och utmattning. 70 procent av dem som söker hjälp på Stressmottagningen är i trettiofemårsåldern och har arbetat i mindre än tio år. Ändå har de tydliga symtom på utbrändhet som sömnsvårigheter, trötthet, magproblem, ständiga infektioner och depressioner. De har hamnat i duktighetsfällan, eftersom de oftast har enorma krav på sig själva och förväntningar på vad de ska prestera, enligt Aleksander Perski, stressforskare och chef för Stressmottagningen.

Annons:

Med den här boken vill vetenskapsjournalisten Joanna Rose och Aleksander Perski beskriva vilka psykologiska krafter och samhällsmekanismer som gör att så många unga kvinnor drabbas. Men de vill också betona att det går att undvika att hamna i fällan genom att finna balans mellan egna krav och lusten samt förmågan, istället för att söka bekräftelse genom prestationer. Här varvas grundfakta med praktiska tips om vad som går att göra.
Om du skickar in dina förslag kring vad du vill läsa mer om i tidningen eller om du har andra idéer eller tips, så kan du vinna boken. Maila till [email protected] eller skriv till:

Tidskriften Doktorn, Redaktionen
Bokutlottning
Vidargatan 9
113 27 Stockholm

Annons:

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: