Ange ditt sökord

Annika Sjöö – lämnar Let´s Dance med flaggan på topp

Annika Sjöö – lämnar Let´s Dance med flaggan på topp

Efter vinsten med Magnus Samuelsson tycker Annika att det får räcka med Let´s Dance och vill istället få mer tid tillsammans med fästmannen. Kanske provar hon på att vara programledare för barnprogram eller arbetar som lärare och sedan vill hon ju förstås själv skaffa barn.

Annons:

Faktaruta

Namn: Annika Sjöö.
Ålder: 28 år.
Yrke: Frilansar som dansare/danslärare, utbildad lärare i idrott/franska.
Familj: Mamma, pappa, bror, syster och fästman.
Favoritdans: Rumba och Jive.
Dansmeriter: 2-faldig Svensk Juniormästare i 10-dans och vunnit Let´s Dance med Magnus, ett antal silver och brons i junior-SM i både latin och standard.
Roligaste dansminne: Undervisade 17-åringar i Hipp-hopp och mina byxor sprack – då blev det mycket skratt.
Andra intressen: läsa böcker, laga mat (till fästmannens belåtenhet).
Favoriträtt: Olika kycklingrätter.
Otippat om Annika: Jag har riktigt bra bollkänsla – spelade mycket fotboll som yngre.

Efter att ha sett dansfilmen Lambada som nioåring började Annika på dansskola i Göteborg och fastnade direkt. Som tioåring tävlingsdansade hon och höll på med det i tio år, med dansaren Daniel da Silva som partner.
– Ett av mina starkaste dansminnen är första gången vi blev svenska juniormästare i tiodans. Som bäst låg vi på femtonde plats på världsrankinglistan, berättar Annika.
Därefter bestämde hon sig för att vidareutbilda sig, då dansen är svår att livnära sig på. Annika studerade till lärare med franska och idrott som inriktning, då hon har bott ett år i Frankrike och alltid älskat all form av träning. Men istället för att börja arbeta som lärare tog hon chansen att delta i Let´s Dance.

Jag missade första säsongens audition och ringde därför upp TV själv och bad om att få visa mina danskunskaper för möjligheten att få delta nästa gång, säger Annika. Envisheten och viljestyrkan gav resultat och jag har varit med i varje säsong av Let`s Dance sedan dess.
Annika har tidigare dansat med Markoolio, med Tobbe Trollkarl tog de sig till en andra plats och likaså med Tony Richardsson.
– Med två andraplaceringar hade jag bestämt mig för att nu skulle jag vinna. Jag satsade mycket positiv energi och jag skrev till och med ned på en lapp att jag skulle vinna, som jag läste som motivation och mantra.
Annika gillar att läsa böcker och har läst boken ”The secret” som hon känner starkt för och försöker att applicera i sitt eget liv.

– Boken syftar till att visa betydelsen av tankens kraft. Det vi fokuserar våra tankar kring är det som vi får mer av. Jag tror på det och försöker tänka positivt, även om det inte alltid är lätt. Det är viktigt att påminna sig om vad man faktiskt har och att känna tacksamhet för det.

Annika är född och uppvuxen i Göteborg, där hon idag bor tillsammans med sin sambo, Mikael. Under Let´s Dance tiden bodde Annika i Stockholm, de fyra månaderna det pågick. I början av säsongen dansar man kanske tre timmar per dag med någon dags uppehåll, men sen blir det mer och mer och på slutet är man ofta uppe i sex timmars övning varje dag. Då känns det nästan som om man till och med dansar i sömnen, menar Annika.
– Det var värt all möda när vi till slut tog hem segern, som var så efterlängtad, efter de två andraplaceringarna, att allting bara brast. Jag blev så lycklig att jag inte kunde hålla igen glädjetårarna som forsade så att jag knappt fick fram ett ljud. Dessutom var jag stolt över Magnus som kämpat och aldrig gnällt eller varit irriterad någon gång.

Annika och Magnus gick bra ihop och hon uppskattade hans lugn och även om hon förstås är lite partisk menar hon att Magnus var ”rätt” vinnare. Let´s Dance koncept går ju ut på att icke danskunniga personer ska öva och visa att det går att bli bättre och som i Magnus fall mycket bättre, med vilja, envishet och mycket träning.
– Det enda Magnus hade försökt sig på i dansväg tidigare var ju bröllopsvalsen 12 år tidigare, som inte gick alltför bra. Laila däremot hade ju en del dansvana sedan tidigare. Magnus var en värdig vinnare då han gick från noll till hundra. Dessutom tror jag att det är positivt för programmet Let´s Dance, då andra kanske vågar sig på att prova, när de ser att en ”underdog” kan vinna.

Det är ett tufft schema när programmet pågår och inte mycket tid för annat och därför fick Annikas sambo, Mikael komma upp till Stockholm mer eller mindre varje helg för att de skulle få möjlighet att ses.
– Det blev till att ha ett distansförhållande och det är klart att det var tufft, men det gick ju bra till slut. Mikael friade i våras, efter att Let´s Dance var avslutat och klart. Även om vi inte har känt varandra så länge känns det helt rätt. Mitt drömbröllop är nog en vacker och romantisk ceremoni på någon strand tillsammans med mina nära och kära. Men det allra viktigaste är förstås att Mikael är med.

Faktaruta

Annikas vecka
Mån: Intervju för tidning.
Tis: Välgörenhetsevent på Drottning Silvias barnsjukhus.
Ons: Delta i ett radioprogram.
Tors: Överraska bingolottovinnare.
Fre: Intervju för tidning.
Lör: Dansuppvisning på gala tillsammans med Magnus.

Annika jobbar mycket just nu, då Let´s Dance öppnat för många nya möjligheter. Hon arbetar som reporter på Bingolotto, är ansiktet utåt för Body store, ansvarar för hälsobloggen på amelia.se och anlitas även som dansare till dansshower eller som instruktör/danslärare tillsammans med Tobias Karlsson som tidigare vunnit Let´s Dance tillsammans med ”mat Tina”. Däremot blir det inga fler säsonger med Let´s Dance.

– Det känns perfekt att sluta när man är på topp, menar Annika. Nu ser jag fram emot andra utmaningar och vi vill gärna skaffa barn så småningom. Jag tror att jag kommer bli en riktig ”bullmamma” med massor av kärlek.

Den lilla fritiden Annika har just nu spenderar hon gärna med vänner. Ett annat stort intresse är mat och hon provar gärna nya recept och bjuder sin fästman på.
– Han brukar gilla det jag lagar och senast blev det taccohamburgare, där jag till och med bakade brödet. Det var mycket uppskattat. Annars tänker jag på att äta bra mat, för att må bra och att orka träna. Det blir ofta långsamma kolhydrater och en hel del fett och jag äter mycket nötter.
Annika har ju själv alltid gillat att träna och menar att det viktigaste är nog att hitta någon träningsform man tycker är kul. Kanske får man testa sig fram för att hitta rätt.

– Det är svårt att tvinga sig till att göra något man inte gillar. Men om man hittar något man tycker är ok tror jag sen att det mer handlar om ren disciplin. Att försöka få in en bra rutin och det är klart att allting inte alltid känns roligt, men ibland måste man göra det ändå. Promenader tycker jag är bra och det är någonting som de flesta klarar av och man kan utöva var som helst och man behöver bara se till att ha bra skor.

I framtiden kan Annika tänka sig att jobba som barnprogramledare eller att ta upp jobbet som lärare.
– Det gäller att vara aktiv medans man är i blickfånget, annars glöms man snabbt bort, så vi får väl se vad det blir för mig härnäst.

Faktaruta

Annikas ”kom igång” tips:
• Prova olika typer av träningsformer, allt ifrån promenader, styrketräning till simning eller olika former av gruppträning.
• Hitta det du tycker är roligast – då blir det lättare att få in en bra rutin.
• Bestäm dig – i början måste man vara disciplinerad och göra det även om man inte riktigt har lust.

Annons:

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: