Ange ditt sökord

Annons:

Smärta i bäckenregionen

Man har konstaterat att mina halspulsådror är igenslaggade, men tål inte statiner. Jag rasar i golvet med jämna mellanrum men det är inte Tior enligt alla utredningar. Jag är färdigutredd och anses som inbillningssjuk. Jag har börjat få ont i bäckenregionen när jag är ute och går. Kan det ha med dålig cirkulation i benen eller bäckenet att göra? Husläkaren gör ingenting.

Man, 78 år

Hej Kalle! Om man har som du säger ”igenslaggade” blodkärl på halsen finns ju risken att det även kan finnas förträngning på andra ställen i kroppen! Det är ju relativt enkelt att kontrollera cirkulationen i benen med en blodtrycksmätning i benen och härefter med en ultraljudsundersökning av blodkärlen för att se om det även här föreligger blodkälsförträngningar. Sedan har vi ju problematiken av skelett- och ledbekymmer som kan ge besvär vid gång. När det gäller misstanke om höften kan du ju alltid ta kontakt med en sjukgymnast i första hand.

Annons:
Anders Halvarsson
Allmänmedicin
Uppdaterad: 5 november, 2020 Publicerad: 4 november, 2019

Fler frågor

Hud & Hår

Mjäll i hårbotten

Jag har mjäll i hårbotten. Hur kan jag behandla det?

Hud & Hår

Soleksem och solurtikaria

Hej! Jag undrar om solurtikaria är något annat än det man kallar soleksem. Vad kan göras åt det? Mvh Eva

Hjärta & Kärl

Är pulsåderbråck ärftligt

Är pulsåderbråck ärfligt ? Både min far och min bror har avlidit av detta.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: