Ange ditt sökord

Annons:

Är det gikt?

Har värk på utsidan av fotvalvet, d.v.s. kanten av fottrampet. Det smärtar lite när jag går. Man har konstaterat för hög urinsyra. Har ätit diklofinak 2st/dag och 1st Allopurinol /dag under 1 vecka men vill ha snabbare tillfrisknande. Måttlig med alkohol, ngt överviktig 72 år, man. Vill ut och röra på mig. Tacksam för svar. Man, 72 år

Har det med ett giktanfall att göra kan det ta några dagar innan det vänder. Hög men kortvarig Diklofenakdos brukar få besvären att minska avsevärt. Allopurinol används sedan om man har högt urinsyravärde för att minska risken för förnyade anfall. Bra om man sedan kan gå ned lite i vikt och fortsätta att vara återhållsam med alkohol.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Anders Halvarsson
Allmänmedicin
Uppdaterad: 11 september, 2014 Publicerad: 11 september, 2014

Liknande frågor

Alternativb

Vad är polyartros?

Har fått diagnosen Polyartros, ospecificerad. Vad är det och hur behandlas det?

Hjärta & Kärl

Läkemedel mot högt blodtryck

Har hört att det finns läkemedel mot högt blodtryck som inte påverkar mannens potens. Stämmer det? /Gunilla, 62

Hud & Hår

Mina fingrar domnar när det är kallt

Under en lång period nu domnar mina fingertoppar så fort det blir lite kallt ute eller när jag rör kallt vatten och domningarna håller i flera minuter.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: