Ange ditt sökord

Annons:

Tennisarmbåge

Hej, Jag har 2st tennisarmbågar vilket jag har fått behandling med kortisonspruta, nästa beh. är op. Vilket jag ställer mig tvekande till. Undrar om du har några tips på smärtlindring etc. Har gått på kinesologi behandlingar men har dessvärre inte råd att fortsätta. Har också ont i mina leder i fingrarna kan detta vara atros tillika i mina armbågar?? Hur länge kan man äta diklofenak el. voltaren? Finns det ngt annat som man kan ta för att hjälpa upp lederna?? Tacksam för svar o Tips! Marie, 46 år

Det är ovanligt att man drabbas av ”tennisarmbåge” samtidigt i båda armbågarna. Man bör då i första hand försöka hitta orsaken. Rör det sig till exempel om överbelastning, obekväma arbetsställningar, repetitiva rörelser eller för tunga eller inte anpassade arbetsredskap ? Ibland kan det röra sig om utstrålande smärtor ifrån nacken etc. Artros i armbågslederna är ovanligt. Det bästa är om Du får en ordentlig undersökning som kan klargöra orsaken till Dina besvär så att Du kan få bästa behandlingen. En sjukgymnast kan ge Dig behandling, träningsprogram och ergonomiska råd. Att ta antiinflammatorisk medicin under längre perioder brukar inte vara lösningen på de problem Du beskriver.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Uppdaterad: 4 november, 2013 Publicerad: 4 november, 2013

Liknande frågor

Alternativb

Vad är polyartros?

Har fått diagnosen Polyartros, ospecificerad. Vad är det och hur behandlas det?

Hud & Hår

Mina fingrar domnar när det är kallt

Under en lång period nu domnar mina fingertoppar så fort det blir lite kallt ute eller när jag rör kallt vatten och domningarna håller i flera minuter.

Rörelseapparaten

Varför linda en stukad fot?

Varför måste man linda en stukad fot, vad gör det för nytta?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: