Ange ditt sökord

Annons:

Går det att bli av med?

Läkaren som jag går till säger jag har PPR vanligt förekommande hos kvinnor som röker, uppkommer vid ålder 40 – 50 år. Liknar psoriasis, Pusrulosis palmo plantaris, var kan jag läsa om det? Hur farligt är det? Går det att bli av med om man har fått sjukdomen? Tacksam för svar Bästa hälsningar Anita, 59 år

Hej Anita! PPP, eller Pustulosis palmo plantaris är en form av Psoriasis. Den tycks korrelera lite mer till Psoriasisartrit än den vanliga formen av Psoriasis. (Psoriasis Vulgaris). Psoriasis är den reumatiska sjukdom där fördelningen mellan könen verkar vara lika. Debuten förefaller även att vara något tidigare. Reumatoid Artrit däremot drabbar fler kvinnor (omkr 60%). Debuten här är vanligast i 40-50 års åldern. Där vet vi även att rökning kan vara den faktor som utlöser besvären. Det verkar således vara en sammanblandning mellan Psoriasisartrit och Reumatoid Artrit. Detta går att läsa i läroböcker i Reumatologi på medicinska bibliotek.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Uppdaterad: 27 september, 2011 Publicerad: 27 september, 2011

Liknande frågor

Alternativb

Vad är polyartros?

Har fått diagnosen Polyartros, ospecificerad. Vad är det och hur behandlas det?

Hud & Hår

Mina fingrar domnar när det är kallt

Under en lång period nu domnar mina fingertoppar så fort det blir lite kallt ute eller när jag rör kallt vatten och domningarna håller i flera minuter.

Rörelseapparaten

Varför linda en stukad fot?

Varför måste man linda en stukad fot, vad gör det för nytta?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: