Ange ditt sökord

Webb-TV: Pollenallergi – Symtom och behandling

Annons:

Pollenallergi är en folksjukdom och drabbar var femte svensk. För pollenallergiker är våren en jobbig tid och vad många kanske inte vet är att pollensäsongen börjar så tidigt som i februari-mars, beroende på var i landet du bor och vad du är allergisk mot.

I pollentider är det vanligt att känna sig trött och hängig, då kan det vara bra att få i sig antihistaminer. Vid kraftig allergi kan det också vara aktuellt att kombinera ögondroppar med tabletter och nässpray.

Pollenallergi liknar på många sätt en förkylning. I videon reder Marie Ununger, apotekstekniker på Kronans Apotek, ut skillnaderna på allergi och vanlig förkylning. Du får också reda på fler symtom vid pollenallergi och hur du bäst behandlar den, för en sak är säker: det finns sätt att lindra din allergi – nöjd dig inte med mindre!

 

Annons:

Läs även

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: