Ange ditt sökord

Webb-TV: Mage och tarm

Annons:

Tarmen är ett av våra största organ så det är inte så konstigt att det kan göra ont om något inte stämmer. Tyvärr är magproblem ett vanligt problem i Sverige, men viktigt är att våga ta upp det med sin doktor för att kunna få rätt behandling.

Man uppskattar att ungefär 10-20 procent av svenska befolkningen har magsjukdomen IBS, det vill säga en irritabel tarm. IBS kan göra att man får ont i magen, känner sig uppblåst och drabbas av förstoppning. 

55 000 svenskar lider av IBD, inflammatorisk tarmsjukdom. En som oftare finns i tunntarmen är Crohns sjukdom medan Ulcerös kolit oftare sitter i tjocktarmen.

I den här filmen berättar Matthias Löhr, professor vid Karolinska institutet, om olika mag-tarmsjukdomar, vilka symtomen är och vilka behandlingar som finns.

 

Annons:

Läs även

Webb-TV: Reflux – magsår
3 juli, 2008 Mage & Tarm

Webb-TV: Reflux – magsår

Överläkare Ragnar Befrits informerar kring reflux och m...

Webb-TV: Reflux – Halsbränna
3 juli, 2008 Mage & Tarm

Webb-TV: Reflux – Halsbränna

Överläkare Folke Johnsson berättar om orsaken till hals...

Webb-TV: Inflammatorisk tarmsjukdom – Ulcerös kolit
17 oktober, 2008 Mage & Tarm

Webb-TV: Inflammatorisk tarmsjukdom – Ulcerös kolit

Ulcerös Kolit är en inflammatorisk tarmsjukdom som drab...

Annons:

Coronapandemin: Upplever du att allmänheten fortfarande följer myndigheternas rekommendationer?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!

Hej och välkommen till DOKTORN.com

Vi kan nu stolt presentera flera nyheter på sajten. Vi vet att du kommer att känna igen DOKTORN samtidigt som nyheterna ger dig ännu fler möjligheter. Vill du läsa mer om vad nyheterna innebär gör du det på doktorn.com/faq