Ange ditt sökord

Annons:

Symtom vid depression

Vårdepression – när ljuset har negativ påverkan
30 april, 2019 Depression & Ångest

Vårdepression – när ljuset har negativ påverkan

Dagsljuset är det många längtar efter när våren kommer, men det finns också de som påverkas negativt av solljuset. De blir nedstämda och drabbas av vårdepression.

Floating kan lindra ångestsymtomen

Floating kan lindra ångestsymtomen

Genom att stänga in sig i en saltvattentank där varken ljud eller ljus tränger in kan man bli fri från sina ångestsymtom. Avslappningstekniken kallas floating och har i en ny studie visat sig effektfull i behandlingen av generaliserat ångestsyndrom, GAD.

Skrivtecken sätter fokus på psykisk ohälsa

Skrivtecken sätter fokus på psykisk ohälsa

Bilderna på tatuerade semilkolon har de senaste dagarna spridits via sociala medier. Men, bilderna är inte ett utlopp för grammatikälskare utan är till för att sätta fokus på ett viktigt ämne nämligen psykisk ohälsa.

Annons:
Diagnos depression – vad gör jag nu?
12 april, 2018 Depression & Ångest

Diagnos depression – vad gör jag nu?

Diagnosen depression kan vara både omvälvande och ibland svår att ta till sig. Det kommer upp frågor både före och efter läkarbesöket och dessutom ska du försöka skapa en vardag i tillvaron.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!

Enkät om antibiotikaanvändning

Hur ser du på antibiotika? Svara på 6 snabba frågor – tar 1 minut!

Till enkäten